علت سردرد هایمان چیست؟/آثار مخرب مصرف زیاد مُسکن

8:27 - 27 آذر 1396
کد خبر: ۳۷۷۹۶۰
سردردها علت های متفاوتی دارند اما سردردهای تنشی شایع ترین نوع سردرد به حساب می آیند و اغلب در اثر استرس و فشارهای عاطفی و عصبی در افراد ایجاد می شود. علت اصلی سردرد را باید در شرایط معمول زندگی فرد مانند استرس، خستگی، کمبود خواب، گرسنگی جستجو کرد.
شایع ترین نوع سردرد را بشناسید/ خطرات مصرف زیاد مُسکنبه گزارش گروه فضای مجازی ، دکتر منصوره تقاء متخصص مغز و اعصاب،بیان کرد: شایع‌ترین سردرد‌ها در تمام جوامع بشری سردرد تنشی است. شیوع این سردرد‌ها در خانم‌ها و افراد بزرگسال بیشتر است، ولی امکان بروز آن‌ها در کودکان و نوجوانان نیز هست. این سردرد‌ها معمولا دو طرفه هستند. بیشتر در ناحیه پیشانی و یا پشت سر احساس می‌شوند و ممکن است در تمام سر باشند. همچنین امکان دارد همراه با حس گرفتگی در سر همراه باشند.

وی افزود: معمولا شدت خفیف تا متوسط دارند و با تهوع شدید و یا ترس از نور همراه نیستند. باعث بیدار شدن از خواب نمی‌شوند و با استراحت کردن و یا استفاده از یک مُسکن ساده بهبود می‌یابند. ممکن است چند مرتبه در ماه اتفاق بیفتند و در موارد مزمن بیشتر روز‌های ماه مبتلا به سردرد باشند. معمولا مزاحم برنامه روزانه زندگی نیستند اگرچه در موارد مزمن کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار می‌دهند. در بسیاری از موارد زمینه ناراحتی‌های روانی مانند افسردگی، اضطراب، تحریک پذیری و. وجود دارد.

به گفته تقاء، محرک‌های محیطی مانند استرس‌های روحی، نامنظمی خواب و تغذیه نامنظم و نامناسب، آلودگی هوا و خستگی در بروز این سردرد‌ها نقش دارند. بنابرین تلاش برای بهبود شرایط زندگی و درمان مشکلات روانی نقش عمده در درمان سردرد تنشی دارد.

رئیس انجمن سردرد ایران متذکر شد: سردرد‌ها همچنین می‌توانند به دلیل برخی عوامل محیطی خاص بروز می‌کنند، مثل قرارگیری در معرض دود دسته دوم سیگار، بوی تند برخی مواد شیمیایی یا عطرها، قرارگیری در معرض آلرژی‌زاها، یا خوردن برخی غذاها. سایر عوامل محیطی که می‌توانند در بعضی افراد باعث سردرد شوند عبارتند از: استرس، آلودگی، سر و صدا، نور و تغییرات جوی.

این متخصص هشدار داد: در صورت تکرار زیاد این نوع سردرد‌ها و یا تغییر ماهیت آن مراجعه به پزشک و درمان ضروری است. معمولاً پزشک درمان‌های مختلفی را امتحان کرده، یا برای بیمار آزمایش تجویز می‌کند، و یا او را به یک متخصص سردرد معرفی می‌کند.

وی توصیه کرد: نکته بسیار مهم این است که از مصرف زیاد مُسکن باید پرهیز کرد و اگر تعداد روز‌هایی که فرد مبتلا به این نوع سردرد از مسکن مصرف می‌کند بیش از ۸ روز در ماه است حتما مراجعه به پزشک و دریافت درمان پیشگیری از سردرد لازم است. مصرف زیاد مسکن‌ها علاوه بر عوارض احتمالی کبدی، گوارشی و کلیوی و حتی قلبی، موجب تداوم سردرد و تشدید آن نیز خواهد شد.

رئیس انجمن سردرد ایران در پایان خاطرنشان کرد: همیشه برای تسکین سردرد به دارو نیاز نیست، خصوصاً اگر سردرد عصبی باشد. تکنیک‌های مورد استفاده برای کاهش سردرد عبارتند از: ماساژ، دراز کشیدن در یک اتاق تاریک و ساکت، قرار دادن کمپرس‌های سرد و گرم روی سر و گردن.
 
منبع:جام جم
 
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

برچسب ها: انواع سردرد

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *