رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

گیاهان درخشان جایگزین لامپ می شوند!

17:40 - 26 آذر 1396
کد خبر: ۳۷۷۸۳۸
بسیاری از ما ممکن است برخی از لامپ های شیک را که در بازار عرضه می شود را در اختیار داشته باشیم اما تا حالا به این فکر کردید که یک روز می توانیم نور مورد نیاز برای مطالعه را با گیاهان جایگزین کنیم؟
جایگزینی گیاهان درخشان به جای لامپ در آینده نزدیکبه گزارش گروه فضای مجازی ،  گیاهان درخشان، به اندازه کافی قدرتمند و روشن هستند که بتوان از آن‌ها به عنوان جایگزینی مناسب برای لامپ‌های خیابانی و یا روشنایی اداری استفاده کرد، مهندسان مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) اولین گام جدی را برای پرورش و ایجاد گیاهان درخشان با استفاده از نانوذرات تخصصی را برداشته اند.

شاید خیلی از اتفاقاتی که در قرن ۲۱ به وقوع پیوسته جزو آرزو‌ها و حتی رویا‌های ما در زمان کودکی باشد و، اما کدام یک از شما در گذشته به این فکر میکردید که یه زمانی از نور گیاهان به جای لامپ استفاده شود؟

بسیاری از ما ممکن است برخی از لامپ‌های شیک را که در بازار عرضه می‌شود را در اختیار داشته باشیم، اما تا حالا به این فکر کردید که یک روز می‌توانیم نور مورد نیاز برای مطالعه را با گیاهان جایگزین کنیم؟

گیاهان درخشان، به اندازه کافی قدرتمند و روشن هستند که بتوان از آن‌ها به عنوان جایگزینی مناسب برای لامپ‌های خیابانی و یا روشنایی اداری استفاده کرد، مهندسان مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) اولین گام جدی را برای پرورش و ایجاد گیاهان درخشان با استفاده از نانوذرات تخصصی را برداشته اند.

گیاهان آبزی پرور (آبرسانی) قادرند تقریبا چهار ساعت در لحظه از نور کم استفاده کنند، اما امید است که یک روز این گیاهان و گونه‌های دیگر به اندازه کافی روشن باشند تا راه حل‌های روشنایی ما را جایگزین کنند.

در واقع هدف اصلی، تولید یک نوع گیاه است که بتوان آن را با چراغ میز کار خودمان جایگزین کنیم. چراغی که شما مجبور نیستید برای روشن شدن، آن را به جایی وصل کنید.

مایکل استرانو (Michael Strano)، نویسنده ارشد و استاد مهندسی شیمی در موسسه فناوری MIT معتقد است “نوری که تولید می‌شود در نهایت توسط متابولیسم انرژی از خود گیاه است. ”

مهندسان موسسه MIT دریافته اند برای ایجاد گیاهان درخشان باید از آنزیمی به نام لوسیفز استفاده کنند. جالب است بدانید کرم‌های شب تاب برای ایجاد روشنایی خود از همین آنزیم استفاده می‌کنند.

این آنزیم بر روی یک مولکول به نام لوسیفرین که نور را تولید می‌کند، عمل می‌کند، البته برای عملی شدن این اتفاق مولکولی دیگری به نام Co-enzyme A. برای ایجاد روشنایی لازم است.

هم اکنون شاید این سوال در ذهن شما نقش بسته باشد که چگونه این کار عملی خواهد شد؟

در جواب این سوال باید گفت: بعد از همه این یافته‌ها کاری که باید انجام شود این است که هر یک از این ذرات که دارای نور و قابلیت بالقوه هستند در حامل‌هایی قرار می‌گیرند، و در یک محلول غوطه ور جایگزین می‌شوند و سپس در معرض فشار به داخل برگ تزریق می‌شوند.

تیم امیدوار است که از این فرآیند به منظور ایجاد یک رنگ یا اسپری بر پایه آنزیم لوسیفر جهت فراهم آوردن قابلیت‌های نورپردازی گیاهان، در آینده به کار گیرد.

تاکنون، این روش با موفقیت بر روی گل کلم، قارچ، کلم و اسفناج مورد آزمایش قرار گرفته است. به گفته محققان موسسه، این فناوری می‌تواند برای تامین نور کم در محیط داخلی مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این، درختانی با این ذرات تعبیه شده اند، که می‌تواند در آینده نزدیک ما را به نور چراغ‌های خیابانی کاملا بی نیاز کند.

اگر این مطالعه به چنین نتیجه‌ای برسد، که گیاهان درخشان می‌توانند برای تامین ۲۰ درصد از مصرف انرژی در جهان استفاده شوند و همچنین می‌تواند در کاهش راندمان دی اکسید کربن تاثیر گذار باشد، یک تحول بسیار بزرگ و خارق العاده در جهان رقم خواهد خورد.

منبع: نت نوشت
 
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *