استقبال تهرانی‌ها از اهدای جسد به پزشکی قانونی / اعلام آمادگی اهدای جسد نیاز به مراجعه به پزشکی قانونی ندارد/ اهداکنندگان در وصیت نامه شرط نگذارند

9:15 - 19 آذر 1396
کد خبر: ۳۷۴۲۶۵
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
در پی فراخوان سازمان پزشکی قانونی کشور مبنی براهدای جسد برای استفاده در مراکز آموزشی و دانشگاهی تاکنون ۳۳۰ نفر رضایت داده اند تا جسدشان پس از مرگ به پزشکی قانونی اهدا شود.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، چندی قبل دکتر احمد شجاعی رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با اعلام رسمی از مردم خواست که برای اهدای اجساد به سازمان پزشکی قانونی کمک کنند. پس از اعلام شماره‌های تلفن از سوی این سازمان موج تماس گیرندگان از گروه‌های سنی و اقشار مختلف آغاز شد و بررسی‌ها نشان داد که اکثر تماس گیرندگان افراد تحصیلکرده جامعه هستند و گروه‌های سنی ۱۹ تا ۹۱ ساله را شامل می‌شوند.

 جزئیات بیشتر را اینجا بخوانید 
 
 کمبود جسد یکی از مشکلات جدی دانشگاه هاست 

مهرماه امسال بود که رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور کمبود جسد را یکی از مشکلات جدی دانشگاه‌ها دانست و گفت: اجساد ناشناس و یا اجسادی که بعد از ٦ ماه کسی به سراغشان نیامده باشد، با کسب اجازه‌های قانونی به دانشگاه‌ها داده می‌شود، اما تعداد همین جسد‌ها هم خیلی کم است و نیاز دانشگاه‌ها را برطرف نمی‌کند. دکتر شجاعی در خصوص واردات جسد از خارج از کشور هم سخن گفت و اعلام کرد که سازمان پزشکی قانونی مذاکراتی دراین رابطه با پزشکی قانونی برخی از کشور‌ها انجام داده که هنوز نتیجه نداده است.

گویا قرار بوده است دو شرکت دراین رابطه همکاری کنند که هنوز گزارشی به سازمان پزشکی قانونی اعلام نشده است بنا به اظهارات رئیس سازمان پزشکی قانونی هر شرکت و مجموعه‌ای که اعلام آمادگی کند این سازمان همکاری‌های لازم را انجام می‌دهد.

 
دکتر امین رادمنش مدیر بانک نسوج مرکز تحقیقات پزشکی قانونی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی درباره آمار متقاضیان اهدای جسد در کشور گفت: در دوماه گذشته 330 نفر از شهروندان در سراسر کشور ضمن تماس با این مرکز برای اهدای جسد اعلام آمادگی کرده‌اند.
 
 
استقبال تهرانی‌ها از اهداء جسد به پزشکی قانونی / اعلام آمادگی اهدای جسد نیاز به مراجعه به پزشکی قانونی ندارد/ اهداء کنندگان در وصیت نامه شرط نگذارند
وی با اشاره به اینکه در اجرای این فراخوان از همه اقشار و گروههای سنی مختلف اعلام آمادگی کرده اند ، افزود: اکثر این افراد تحصیلکرده هستند و گروههای سنی 19 تا 91 ساله را شامل می شوند و یک سوم این آمار را خانم ها و دو سوم را آقایان تشکیل می دهند.

رادمنش معتقد است که باید فرهنگ سازی های لازم درخصوص اهدای جسد صورت گیرد اما این فراخوان در راستای کمبود دانشگاه ها صورت گرفته است و امیدواریم بتوانیم یاریگر آنها دراین زمینه باشیم.

مدیربانک نسوج مرکز تحقیقات پزشکی قانونی با بیان اینکه برای اعلام آمادگی اهدای جسد نیازی به مراجعه به پزشکی قانونی نیست، ادامه داد: افراد طی تماس تلفنی با شماره‌های اعلام شده در جراید و رسانه ها از نحوه انجام کار مطلع و پس از اخذ تصميم نهايى به اهدای جسد، نزدیک ترین محضر به محل سکونتشان برای اخذ رضایت‌ در قالب وصيت نامه به آنان معرفی می‌شود. ضمن آنکه يك نسخه از اين وصيت نامه نیز توسط دفترخانه هاى اسناد رسمى طرف قرارداد برای پزشکی قانونی ارسال خواهد شد.

وی افزود: برای رفاه حال شهروندان و دسترسی راحت‌تر متقاضیان اهدای جسد به دفترخانه‌ها، سازمان پزشکی قانونی با تعدادى از اين دفاتر در شهرهای بزرگ همچون تهران، اصفهان ، شیراز و مشهد قرارداد بسته است كه در اين دفاتر هزینه های قانونى ثبت بر عهده پزشکی قانونی است و در شهرهای کوچک نیز برخی از اهداکنندگان با هزینه شخصی خود این کار را انجام داده اند.

رادمنش گفت: در تهران دو محضر خانه در مناطق شرق و غرب وجود دارد که اهداکنندگان می توانند به این دفاتر مراجعه کنند.

وی در ادامه افزود: اجساد پس از فوت با اطلاع خانواده به یکی از مراجع پزشکی قانونی تحویل و در نهایت به دانشگاه های متقاضى و نيازمند منتقل می شود .

مدیربانک نسوج مرکز تحقیقات پزشکی قانونی در پاسخ به این سوال که اجساد تا چه مدت در اختیار دانشگاهها است، نیز گفت: اجساد به مدت دوتا سه سال برای تحقیقات آموزشی و پژوهشی در اختیار دانشگاه ها قرار دارند و پس از اتمام نياز با تشریفات شرعی در آرامستان همان شهر خاکسپاری می شوند.
 
این مقام مسئول در مرکز پزشکی قانونی کشور  از اهداکنندگان خواست که به نحوی خانواده خود را از اين تصميم مطلع و آنها را در جريان بگذارند تا خانواده هم بعد از فوت با عمل به اين میل قلبی و اراده متوفى موجبات تحقق اين اقدام را فراهم نمايند ، ولی در مجموع صرفا رضایت فرد شرط است.
 
 
استقبال تهرانی‌ها از اهداء جسد به پزشکی قانونی / اعلام آمادگی اهدای جسد نیاز به مراجعه به پزشکی قانونی ندارد/ اهداء کنندگان در وصیت نامه شرط نگذارند

رادمنش همچنین در خصوص اینکه اگر جسد اهداکننده به بیماری خاصی مبتلا باشد آیا این جسد می تواند در اختیار دانشگاه ها قرار گیرد یاخیر؟ پاسخ داد: اهدائ جسد امکان پذیر است ، پیش از اینکه جسد قابل استفاده باشد ، اقداماتى برای آماده سازی جسد انجام می شود و اگر بیماری هم وجود داشته باشد رفع و خطری برای افرادی که آموزش می بینند وجود ندارد اما با توجه به اینکه دانشجویان بر روی آناتومی بدن تحقیق و آموزش می ببیند ، نباید ساختار آسیب دیده باشند لذا اجسادی که در اثر تصادف آسیب می بینند و صدمات جدی دارند برای این هدف قابل استفاده نيستند اما اجسادى كه به علل طبیعی و يا بیماری فوت شده اند به هر دليلى كه باشد قابل استفاده خواهد بود.
 
اهدای جسد یک عمل انسان دوستانه است 
 
رادمنش با بیان اینکه اهدای جسد یک عمل انسان دوستانه است و همان گونه که از اسم آن مشخص است، اهدا است، گفت: افراد برای انجام آن پولی دریافت نمی کنند و بحث رد و بدل کردن پول مطلقاً مطرح نیست و هرگز نبايد اين انگيزه انسان دوستانه و اقدام شجاعانه و بزرگ را با مسائل مالى و مادى سنجيد مع الوصف شايد بعضى از دانشگاهها بعد از فوت مايل باشند كمكهايى ولى اندك به بازماندگان جهت تشريفات مذهبى و مراسم آنها كنند كه مربوط به خود آنهاست و ما در اين زمينه اطلاعى نداشته و دخالتى نخواهيم كرد.

وی ضمن تقدیر از استقبال مردم در اهدای جسد اظهارکرد: مردم استقبال خوبی داشتند اما انتظارات ما و نیاز کشور بیش از اینهاست ، مردم به طور مکرر تماس می گیرند و ما می خواهیم که مردم فهيم ما مانند همیشه براى شكوفايى علمى فرزندانشان دستگير و ياريگر دانشگاهها و مراكز علمى کشور باشند كه این کمک بزرگی برای توسعه علم و رشد دانشجویان در کشور است.
 
 
استقبال تهرانی‌ها از اهداء جسد به پزشکی قانونی / اعلام آمادگی اهدای جسد نیاز به مراجعه به پزشکی قانونی ندارد/ اهداء کنندگان در وصیت نامه شرط نگذارند/ نظر فقها درباره اهداء جسد

این مقام مسئول در سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: تعدادى از خبرنگاران و همکاران من در پزشکی قانونی نيز فرم اهدائ جسد را پر کرده اند.

به گفته مدیربانک نسوج مرکز تحقیقات پزشکی قانونی ، شهروندان در شهرهای بزرگ استقبال بیشتری از این فراخوان داشته اند و بیش ازیک سوم اهداکنندگان از شهر تهران بوده اند .

رادمنش با تاکید براینکه باید اطلاع رسانی و فرهنگ سازی لازم دراین رابطه صورت گیرد گفت: خوشبختانه اهداکنندگان از شهرهای کوچک هم با این مرکز تماس و راهنمایی های لازم دراین رابطه صورت می گیرد.


اهدای کنندگان حتی المقدور در وصیت نامه شرط نگذارند 

مدیربانک نسوج مرکز تحقیقات پزشکی قانونی در پایان از اهداکنندگان خواست حتى المقدور در وصیت نامه شرط نگذارند که در فلان شهر دفن شوند و یا جسدشان را تحویل دانشگاه خاصی دهند و دست ما را دراین رابطه باز بگذارند .البته هر شرطى كه بگذارند ما بعنوان وصى ملزم به انجام آن خواهيم بود.

سازمان پزشکی قانونى برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با اختصاص دو شماره تماس زمینه دستیابی به اطلاعات جامع‌تر در این خصوص را برای متقاضیان فراهم کرده است.

افرادی که علاقه‌مند به اهدای جسد و آگاهی از چگونگی انجام این کار هستند می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر در ساعات اداری روزهاى شنبه تا چهارشنبه با شماره‌های ۵۵۴۴۲۶۴۴ و ۵۵۴۴۲۸۴۴ تماس بگیرند.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *