رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

روزه برای همه بیماری‌ها مفید است/علائم لخته شدن خون در پا چیست؟ /درباره حقایق رژیم‌های عروسی چه میدانید؟ / اهمیت خوردن سبزی در وعده سحری

10:18 - 07 خرداد 1396
کد خبر: ۳۱۳۵۰۰
فواید آب سیب زمینی در درمان بیماری ها!،این نشانه‌ها خبر لخته شدن خون در پا می‌دهند!،درباره حقایق رژیم‌های عروسی چه میدانید؟،چه کسانی سرطان بیضه می‌گیرند؟و ... از خواندنی‌های بسته سلامت امروز است.
 به گزارش گروه فضای مجازی ، فواید آب سیب زمینی در درمان بیماری ها!،این نشانه‌ها خبر لخته شدن خون در پا می‌دهند!،درباره حقایق رژیم‌های عروسی چه میدانید؟،چه کسانی سرطان بیضه می‌گیرند؟ ۷ علامت پنهان ابتلا به بیماری کرون و ... از خواندنی‌های بسته سلامت امروز است.جزئیات را در ادامه بخوانید ...
 
 
روزه برای همه بیماری‌ها مفید است حتی زخم «اثنی عشر» و «سنگ کلیه»
 
جام جم آنلاین:  حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر آقارفیعی جراح و متخصص طب اسلامی گفت: وارث طب سنتی چهره‌های سرشناس یونان هستند که دانشمندان بزرگی، چون بوعلی و رازی هم از این علم استفاده می‌کردند، اما در ایران طب اسلامی بر مبنای سخنان پیامبر اکرم (ص)، امامان و پیامبران سلف گردآوری شده است. طب اسلامی بر پایه تغذیه بنا شده است چرا که به گفته علما اول با تغذیه بیماریتان را درمان کنید سپس با دارو. حال با بررسی طب کلاسیک و طب یونانی و تلفیق این دو طب اسلامی را پدید آوردیم؛ لذا ما پایه‌های مطالعه‌مان را بر مبنای اسلام، قرآن، سنت و نظر علمایی که با فقه اسلامی تطبیق داشت بنا کردیم.

آقارفیعی صحیح روزه گرفتن را یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین گام‌ها در روزه داری دانست و گفت: با شروع ماه مبارک رمضان در صورتی که افراد بتوانند صحیح روزه بگیرند اثرات مثبتی را می‌تواند برای بدن رقم بزند. پیامبراکرم (ص) از روشی در روزه داری پیروی می‌کردند که به وسیله آن دارای سلامتی کامل و همچنین قد و وزن متناسبی بودند. حال سوالی که در اینجا ذهن‌مان را مشغول می‌کند این است که چگونه آن زمان بدون وجود نکات پزشکی پیشرفته و گوناگون ایشان دارای این ویژگی‌های استاندارد بودند؟

به گفته وی، یکی از سبک‌های زندگی ایشان بر مبنای روزه گرفتن بود. اشتباهی که اکثر ما مسلمانان مرتکب آن می‌شویم و می‌پنداریم روزه فقط برای ماه رمضان است در صورتی که ایشان روزه را یک روش و بخشی ار زندگی می‌دانستند. وی حداقل در ماه ۳ روز روزه بودند و حتی بعد از مبعوث شدن هر روز روزه می‌گرفتند. رفته رفته به یک روز در میان و سپس ۵ شنبه اول ماه قمری و پنج شنبه آخر ماه قمری و چهارشنبه وسط ماه را تغییر دادند و فرمودند: «در خلق آسمان و زمین، چون جهنم در روز ۴ شنبه خلق شده است و اگر انسان ۴ شنبه وسط ماه را روزه بگیرد از رفتن به آتش جهنم در امان است همچنین در این روش از روزه گرفتن روی حالت روحی انسان تاثیر مثبت دارد.»

آقارفیعی در ادامه اظهار کرد: این روش را من خود به شخصه امتحان کردم و حتی به بیمارانم تجویز می‌کنم، چرا که این اقدام سبب می‌شود هر ۱۰ روز، یک شوک طبیعی و مفید به بدن‌تان وارد شود؛ لذا با صحیح گرفتن روزه خود را از بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته مغزی در امان بدارید.

عمر طبیعی انسان ۸۰ سال است!

این جراح و متخصص طب اسلامی یادآور شد: برخی از دانشمندان و متخصصان قلب در جهان عقیده جالبی دارند، آن‌ها معتقدند افرادی که تا ۸۰ سالگی عمر می‌کنند بر عهده خودشان است، اما از ۸۰ سال به بعد بر عهده خداوند است. همچنین در قرآن نیز خداوند فرمود: ه، سن طبیعی و بدون بیماری در انسان ۸۰ سال است، لذا باید درست زندگی کردن را به مردم آموخت.

وی مصرف خرما و آب ولرم را بهترین گزینه برای افطار کردن مسلمان دانست و افزود: به زنان باردار بسیار توصیه می‌شود خرما را در رژیم غذایی خود بگنجانند چرا که سرشار از آهن، منیزیم، فیبر و انواع ویتامین‌های مورد نیاز بدن را داراست و علاوه بر آن برای رفع یبوست نیز بسیار مفید است. همچنین افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند فقط کافیست در یک وعده غذایی تن‌ها خرما میل کنند، زیرا مصرف خرما به تنهایی لاغرکننده است. البته افرادی که طبع گرم دارند بعد از مصرف خرما آب بخورند تا دچار مشکل نشوند. می‌توان گفت، خوشبختانه خرما تن‌ها عنصری است که نتوانسته‌اند آن را به کودشیمیایی آلوده کنند لذا یکی از سالم‌ترین خوراکی‌ها نیز محسوب می‌شود.

نوشیدنی‌هایی برای رفع عطش

آقارفیعی در رابطه با نحوه صحیح افطار کردن، گفت: بهتر است، روزه داران افطارشان را با کمی از مایعات (آب ولرم) باز کنند و آهسته آهسته سبزیجات، آش همراه با سرکه و روغن زیتون را اضافه کنند. همچنین نوشیدنی‌هایی که از زمان افطار تا سحر بسیار مناسب است و برای عطش در طول روز استفاده می‌شود، می‌توان به سکنجبین، سرکه عنگبین (سرکه را همراه با برگ نعنا جوشانده و سپس در یک ظرف استیل ریخته و هنگامی که نوشیدنی سرد شد عسل را به آن اضافه کنند) و کاسنی اشاره کرد.

این متخصص طب اسلامی توصیه کرد: هنگام افطار باید از نوشیدن آب یخ به طور ناگهانی پرهیز کرد، زمانی که آب خنک همراه با یخ مصرف می‌شود، چون دمای بدن را برای مدت کوتاهی پایین می‌آورد، اما باعث رفع عطش در دراز مدت نمی‌شود. در بین عرقیات سنتی، فقط کاسنی خاصیت خنک کنندگی بدن را دارد، از این رو پیشنهاد می‌شود نوشیدنی‌های مخصوص ماه رمضان مانند خاکشیر را با کمی کاسنی و گلاب مخلوط و سپس استفاده کرد. کاسنی برای کبد و سم زدایی آن یکی از اصلی‌ترین عرقیات به حساب می‌آید.

به گفته این جراح و متخصص طب اسلامی وعده سحری را به هیچ عنوان نباید حذف کرد بلکه باید این وعده را نیز بسیار مقوی مصرف کرد. یک سیخ کباب و کمی برنج می‌تواند یک سحری قوی و مفید باشد همچنین در سحری مصرف چند دانه خرما یا انجیر یا میوه‌های دیگر نیز مفید هستند. غذاهای حاوی حبوبات، خرما، پنیر، نان گندم سبوسدار، لبنیات محلی، میوه و سبزیجات می‌توان مصرف کرد.

چه بیمارانی روزه نگیرند؟

وی در پاسخ به این سوال که چه بیمارانی نمی‌توانند روزه بگیرند به جام جم آنلاین گفت: روزه اگر درست گرفته شود برای همه بیماری‌ها می‌تواند مفید واقع باشد حتی افرادی که دچار مشکلات معده و یا بیماری اثنی عشر هستند. به عبارتی طب اسلامی برای تمامی بیماری‌ها راهکارهای خاص خود را دارد. طب اسلامی در کنار روزه گرفتن این بیماران یکسری دارو نیز در اختیار این افراد قرار می‌دهد تا آنان بتواند بدون مشکل و تشدید بیماری روزه بگیرند. برای مثال برای افرادی که درگیر مشکلات معده و زخم اثنی عشر هستند اطبا توصیه می‌کنند گیاه بارهنگ را همراه با ژل کتیرا و عسل دم کرده و بعد از هر وعده غذایی‌شان میل کنند یا در ابتدای غذا نمک بخورند، در وسط غذا آب ننوشند و پایان غذای خود را با یک شیرینی طبیعی مانند عسل به اتمام برسانند تا این بیماران بتوانند در کنار بیماریشان روزه هم بگیرند.

آقارفیعی ادامه داد: افرادی که با روزه گرفتن دچار نفخ می‌شوند از ادویه‌هایی، چون زنیان، آویشن، سیاه دانه همراه با نمک بیشتر مصرف کنند همچنین افرادی که درگیر بیماری‌های قلبی هستند با مصرف روزانه ۳ قاشق مرباخوری روغن سیاه دانه را در کنار غذایشان مصرف کرده و سالاد بیشتر میل کنند. روغن زیتون و کنجد را جایگزین روغن‌های دیگر کنند تا بیماری‌شان مانع روزه گرفتن‌شان نشود.

به گفته این جراح و متخصص طب اسلامی، سیاه دانه همراه با عسل و مصرف مایعات بیشتر در طول افطار تا سحری برای بیمارانی که کلیه‌های سنگ سازی دارند بسیار مفید است؛ بنابراین می‌توان گفت، طب اسلامی سرشار از روش‌ها و ترفندهایی است که می‌تواند برای تمامی بیماری‌ها مفید واقع شود.

وی در رابطه با روزه گرفتن زنان باردار و شیرده، گفت: زنان باردار می‌توانند در طول بارداری و شیردهی از خوراکی‌هایی که شیر را افزایش می‌دهد و سرشار از کلسیم است استفاده کنند و بدانند کلسیم فقط در لبنیات موجود نیست بلکه در هلو، کلم، ترب، خرما، سبزیجات، پرتقال، بادام، شلغم و کنجد به میزان فراوان یافت می‌شود. علاوه بر آن‌ها خوراکی‌هایی، چون سوپ با گندم، آب هویج، آب سیب، لبنیات گاومیش و آب گوشت از جمله مواد غذایی است که علاوه بر افزایش شیر، مادران می‌توانند در طول بارداری و شیردهی نیز روزه شان را بدون مشکل بگیرند.

گوشت شتر بهترین گوشت مصرفی ایرانیان

این متخصص طب اسلامی روزه را برای بیمارانی که مبتلا به ضعف بینایی هستند نیز مفید دانست و اظهار کرد: ما به بیمارانی که مبتلا به ضعف بینایی بودند روزه را منع می‌کردیم، اما بعد از مدتی روایتی را مشاهده کردیم که در آن گفته شده بود روزه گرفتن قدرت چشم‌ها را افزایش می‌دهد و بعد از افطار ضعف بینایی باز می‌گردد همچنین افراد مبتلا به دیابت و آرتریت اسکلروز هم اگر به درستی روزه بگیرند درگیر مشکلات بینایی نمی‌شود.

به گفته آقا رفیعی، در طب اسلامی بسیار توصیه شده متناسب با فواصل و زمان غذا مصرف کرد. بدین معنا که در ایام گرم سال از لبنیات کمتر استفاده کرده و غذاهای گوشتی، چون آبگوشت بره را بیشتر جایگزین آن کنیم. همچنین در تابستان نیز از غذاهای سرخ شده کمتر مصرف کنید و غذاهایی، چون کله پاچه، دل، قلوه و... در این فصل اصل توصیه نمی‌شود. به طور کلی افراد باید برحسب غذاهای فصل، آب و هوا و بدن خود مواد غذایی را انتخاب کنند.

وی در رابطه با روزه دارانی که در این ایام دچار یبوست می‌شوند، گفت: یبوست به دلیل مصرف کم آب افراد را درگیر می‌کند لذا توصیه می‌شود روزه داران در طول افطار تا سحر مایعات بیشتری، چون سکنجبین مصرف کنند تا درگیر این عارضه نشوند.

این حراج و متخصص طب اسلامی گوشت شتر، گوسفند و ماهی دریا را از بهترین گوشت‌ها در ایران دانست توصیه کرد از گوشت‌های پرورشی استفاده نکنید. همچنین افرادی که دچار ضعف شدید جسمی می‌شوند گوشت را با شیرگاو بپزند و میل کنند.
 
 

فواید آب سیب زمینی در درمان بیماری ها!

نت نوشت:   سیب زمینی یک گیاه پر خاصیت و ارزان قیمت که درمان بسیاری از بیماری‌ها را به راحتی انجام می‌دهد و برای زیبایی پوست و مو بسیار پر خاصیت است.  آب سیب زمینی به اندازه سرکه سیب می‌تواند برای سلامتی بدن شما مفید باشد.

با نوشیدن روزانه یک لیوان آب سیب زمینی به از بین بردن چین و چروک پوست، کاهش کلسترول، بهبود کمر درد و…. برسید.

شاید تهیه آب سیب زمینی به صورت آماده و در فروشگاه‌ها کمی سخت و غیر ممکن باشد.

ولی شما می‌توانید به راحتی این کار را در منزل انجام دهید؛ و البته یک هویج یا یک سیب سرخ یا کمی عسل می‌تواند مزه آن بهتر کند.
 
 افزایش سیستم ایمنی بدن

آب سیب زمینی شامل بیشترویتامین‌ها است که میتواند سیستم ایمنی بدن را بالا ببرد؛ و در برابر عفونت‌ها و انواع سرما خوردگی‌های فصل زمستان بدن شما را بیمه کند.
 
موهای سالم با آب سیب زمینی

بهترین ماسک مو آب سیب زمینی است.

این ماسک ارزان قیمت می‌تواند برای موهای آسیب دیده بسیار کار آمد باشد.

آب سیب زمینی همراه با سفیده تخم مرغ یکی از ماسکهای بسیار موثر در ضخامت و رشد مو می‌باشد.


آب سیب زمینی و ترمیم پوست

می‌توانید با نوشیدن یک لیوان آب سیب زمینی یا استفاده از آن به عنوان تونر بر روی محل آفتاب سوختگی، تا حد زیادی التهابات پوستی را بهبود ببخشید.

تسکین دردهای آرتریت

کسانی که مبتلا به درد‌های استخوانی و آرتریت در هر قسمت بدن هستند، با استفاده از آب سیب زمینی تا حد قابل توجهی این درد‌ها را می‌توانند تسکین دهند.

انواع درد‌های کمر، آرتریت‌های نقاط مختلف بدن، دردهای مفاصل همگی به کمک این نوشیدنی آرام و به مرور زمان کاملا درمان می‌شوند.
 
سلامت قلب

همه ما از دردهای قفسه سینه بسیار وحشت داریم؛ و این درد سبب می‌شود که به پزشک مراجعه کنیم.

غافل از اینکه آب سیب زمینی می‌تواند درمان کننده بسیاری از بیماری‌های قلبی باشد؛ و از انسداد عروق و حملات قلبی جلوگیری کند.

بهترین زیبا کننده صورت

به جای اینکه برای کرم‌های ضد چروک و زیبایی هزینه‌های گزاف پرداخت کنید با استفاده از آب سیب زمینی علاوه بر حفظ رطوبت صورت خود، چین و چروک‌ها را هم از بین ببرید.

حلقه‌های سیاه زیر چشم، پف پلکها، مات و تیره بودن پوست صورت را هم با نوشیدن آب سیب زمینی از بین خواهید برد.
 
بهبودی زخم‌ها

کسانی که از بیماری‌های گوارشی رنج می‌برند، مانند ورم معده و روده که دردهای کولیک و زخم‌های عمیق به همراه دارد.

آب سیب زمینی به دلیل خواص ضد اسیدی که دارد، یکی از بهترین درمان‌ها محسوب می‌شود.

همچنین در هضم صحیح غذا در دستگاه گوارش نیز بسیار کمک کننده است.

 اسهال، یبوست و سو هاضمه را هم یکی دیگر از فواید این آبمیوه شگفت انگیز است!
 
کاهش کلسترول

سیب زمینی مخوصا آب سیب زمینی سطح کلسترول خون را پایین می‌آورد.

در سیب زمینی مواد مغذی بسیاری از جمله ویتامین ها، پتاسیم، کلسیم، آهن و … وجود داردکه به عنوان یک رژیم غذایی مناسب جهت افراد مبتلا به کلسترول بالا است.

همچنین تیامین موجود در سیب زمینی اثرات بی حالی و کسالت را از بدن گرفته و انرژی بیشتری به شما می‌دهد.

با این تفاسیر فقط آب یک یا دو عدد سیب زمینی را در آبمیوه گیری منزل تهیه کنید و روزانه یک لیوان بنوشید تا از بیماری‌های زیادی دور بمانید و هزینه‌های سنگین درمانی را پرداخت نکنید.
 
 

میان وعده مناسب برای ماه رمضان

آفتاب استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی ایران دکتر فرزاد شیدفر گفت: ماه مبارک رمضان علاوه بر اینکه زمانی برای تهذیب نفس و تقرب الهی و اعتلای معنویت است، از لحاظ فوائد سلامتی نیز بسیار اهمیت دارد. تعداد بسیار زیادی از مطالعات و پژوهش‌های علمی، اثرات مفید روزه داری را بر روند متابولیسم و عملکرد بهینه اندام‌های بدن گزارش کرده اند.

وی گفت: روزه داری می‌تواند در بیماری هایی مثل چاقی، دیابت، افزایش چربی خون و بسیاری بیماریهای دیگر اثرات سودمند بارزی داشته باشد.

شیدفر افزود: در روزه داری برخی اصول تغذیه‌ای نیز حائز اهمیت است و در فاصله بین افطار و سحر از پرخوری و مصرف زیاد غذاهای شیرین و چرب باید پرهیز کرد و اینکه تناسب و تعادل غذایی باید حفظ گردد.

این استاد تغذیه ادامه داد: بهتر است افطار را با چای کمرنگ ولرم (عدم مصرف چای یا نوشیدنی داغ یا آب بسیار سرد) و یک عدد خرما شروع کرد. لبنیات مانند پنیر، گردو از مواد غذایی ادامه دهنده افطار باشد و سپس با فاصله زمانی دیگری از غذاهای اصلی دیگر (بعنوان وعده شام) استفاده شود. در واقع حجم غذای افطار باید کم باشد تا بتوان بعد از مدتی از وعده شام استفاده کرد.

شیدفر گفت: توصیه می‌شود که میوه جات و سبزیجات مانند سالاد نیز در فاصله بین افطار تا سحر استفاده شود. از مصرف زولبیا، بامیه و سایر شیرینی جات یا غذا‌ها و حلیم‌های حاوی روغن زیاد باید خودداری نمود و زولبیا بامیه حتماً از شیرینی فروشی‌های معتبر که وضعیت بهداشتی مطمئنی دارند خریداری شود و از فروشندگان دوره گرد یا سایر مغازه‌ها تهیه نشود.

وی ادامه داد: در صورت استفاده از آش، بهتر است میزان روغن و حبوبات در آن زیاد نباشد. کله پاچه، سیرابی و شیردان توصیه نمی‌شود، چون بسیار چرب است و موجب تشنگی نیز می‌شود. در هنگام افطار یا سحر از مصرف غذاهای خیلی داغ یا شور یا شیرین خودداری شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: از مغزهای گیاهی (مانند گردو یا پسته یا بادام یا فندق) بصورت خام (و نه شور) در حد منطقی می‌توان مصرف کرد. مصرف چای زیاد در وعده سحر توصیه نمی‌شود، چون دفع ادرار را زیاد می‌کند و بهتر است مصرف چای در طول ساعات افطار تا سحر توزیع گردد. مصرف سبزیجات و نوشیدن مایعات کافی در بین افطار تا سحر می‌تواند در برطرف کردن حس تشنگی در ساعات روزه داری بسیار تأثیر داشته باشد.

شیدفر گفت: مصرف غذاهای خیلی شیرین در وعده سحر توصیه نمی‌شود، ولی میوه جات مناسب هستند. از بین نوشیدنی ها، دوغ‌های خانگی توصیه می‌شود، اما دوغ‌های غیرخانگی، چون نمک دارند باید محدود شوند. همچنین آب میوه خانگی نیز مناسب است. از پرخوری و تعجیل در غذاخوردن در وعده سحر باید خودداری شود و همچنین در افطار نباید با غذا‌ها یا خورشت‌های چرب روزه را افطار کرد. بهتر است بجای قند و شکر از خرما استفاده شود. اما مقدار زیاد آن می‌تواند چاق کننده باشد (هر ۳ عدد خرما حدود ۶۰ کیلوکالری انرژی دارد)
 
 

سبزی خوردن را حتما در وعده سحری بخورید!

الودکتر: حسین عبدالعزیزی کارشناس بهداشت مواد غذایی  افزود: استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ، آش، حلیم بــدون روغن و همچنین مایعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه‌دار می‌شود.
 
عبدالعزیزی عنوان کرد: مصرف مایعات مثل آب آشامیدنی، آب میوه، شیر کم چربی، دوغ بدون نمک در فاصله پس از افطار تا هنگام خوابیدن کمک می‌کند که تعادل آب و الکترولیت‌های بدن شما در هنگام روزه‌داری خفط شود.
 
این کارشناس ادامه داد: توصیه می‌شود در وعده سحری مقدار مناسبی سبزی‌های مختلف مصرف شود.
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: سبزی‌ها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب علاوه بر تامین ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز بدن از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری می‌کنند.
 
 
 
 
این نشانه‌ها خبر لخته شدن خون در پا می‌دهند!
 
اکتیو بیت: در بیشتر موارد، یک لخته خون پا به واسطه سفرهای طولانی مدت و بی تحرکی بدن - به عنوان مثال، عدم تحرک در فضاهای تنگ مانند هواپیما یا اتوبوس که امکان کشش پا‌ها یا ایستادن و قدم زدن چندان وجود ندارد - شکل می‌گیرند. در ادامه با برخی از نشانه‌ها که ممکن است از وجود یک لخته خون خطرناک در پا حکایت داشته باشند، بیشتر آشنا می‌شویم.

قرمزی

تغییر رنگ خفیف در پوست ناحیه لخته خون اغلب یکی از نخستین نشانه‌های شکل گیری ترومبوز (یا لخته) در سیاهرگ است. دلیل تغییر رنگ پوست بسیار ساده است: مجموعه‌های متراکم از خون زیر سطح پوست با بزرگتر شدن اندازه نمایان‌تر می‌شوند.

اگر به طور مداوم با وصله‌های قرمز رنگ پوست در پاهای خود مواجه می‌شوید، به ویژه پس از آسیب دیدگی یا عمل جراحی، باید این مساله را با پزشک خود در میان بگذارید. مشخصه قرمزی پوست ناشی از لخته خون در پا این است که با گذشت زمان از بین نمی‌رود و یا بدون هیچ دلیلی قابل مشاهده‌ای تشدید می‌شود.

تورم

تورم دردناک ممکن است در محل لخته خون شکل بگیرد، به ویژه اگر لخته در ناحیه قدم، قوزک یا ساق پا شکل گرفته باشد. این نواحی دارای تراکم‌های بافتی و استخوانی افزایش یافته هستند و شرایط برای بدن به منظور از بین بردن طبیعی لخته خون شکل گرفته را دشوارتر می‌شود.

یکی از نشانه‌های مشخصه تورم مرتبط با لخته خون این است که به درمان‌های معمول مانند استفاده از کمپرس‌های گرم یا سرد واکنشی نشان نمی‌دهد. همچنین، تورم ممکن است بدون دلیل مشخصی به ناگاه تشدید شود و یا ممکن است بدون هیچ گونه آسیب خارجی به ناحیه تحت تاثیر قرار گرفته شکل گرفته باشد.

گرمای پوست

لخته شدن خون اغلب موجب تغییر در دما می‌شود. در لخته‌های خون پا، دمای پوست در ناحیه‌ای که لخته خون قرار دارد، ممکن است افزایش یابد و هنگام لمس کاملا این تفاوت دما احساس شود.

پوست گرم اغلب با نشانه‌های دیگر از جمله خارش و حالتی ضرباندار همراه است. همانند دیگر نشانه ها، این شرایط نیز به درمان‌های خانگی واکنش چندانی نشان نمی‌دهد و در صورت عدم درمان با گذشت زمان تشدید خواهد شد.

غش کردن

غش کردن و احساس سرگیجه ممکن است در صورت ناتوانی بدن برای از بین بردن لخته خون به طور طبیعی، یا در صورت جدا شدن و حرکت لخته به سمت ریه‌ها رخ دهند. سرگیجه ممکن است بیشتر زمانی که از حالت خوابیده یا نشسته بر می‌خیزید، شکل بگیرد، و به دلیل ماهیت غیر اختصاصی این نشانه، بسیاری از مردم آن را با امکان وجود لخته خون مرتبط نمی‌دانند.

از دست دادن هوشیاری نشانه‌ای جدی محسوب می‌شود که باید علت دقیق آن توسط پزشک مشخص شود. این حالت خطر ایجاد آسیب‌های جدی را به همراه دارد، زیرا ممکن است سر یا دیگر بخش‌های حساس بدن هنگام فرو افتادن به جایی برخورد کنند.

افزایش ضربان قلب

با بزرگ شدن اندازه لخته خون، بدن تلاش خود برای از بین بردن آن را بیشتر می‌کند و سخت‌تر کار کردن اندام‌های حیاتی مانند قلب به افزایش ضربان آن منجر می‌شود. اختلال در عملکرد قلب می‌تواند نشانه دهنده این باشد که لخته خون پا را ترک کرده و به دیگر بخش‌های بدن سفر کرده است. اگر این گونه باشد، شما احتمالا نشانه‌های دیگری از جمله درد تیز و شدید در قفسه سینه که هنگام تنفس عمیق تشدید می‌شود را نیز تجربه خواهید کرد.

افزایش ضربان قلب می‌تواند موجب نشانه‌های روانی از جمله اضطراب و در موارد شدید، حملات هراس شود. اگر بدون کنترل باقی بماند، آهنگ سریع و مداوم ضربان قلب می‌تواند به مشکلات پزشکی دیگر نیز منجر شود، و از این رو مراجعه به پزشک و بررسی دقیق شرایط اهمیت دارد.

خستگی

هر بیماری، مانند یک لخته خون، سیستم ایمنی بدن را مجبور به اضافه کاری می‌کند که می‌تواند شکل گیری احساس خستگی و ناتوانی را به همراه داشته باشد. همانند بسیاری دیگر از نشانه‌های ترومبوز سیاهرگی عمقی، خستگی می‌تواند نشانه‌ای غیر اختصاصی محسوب شده و از این رو، تشخیص ریشه شکل گیری آن دشوار باشد. در نتیجه، اگر به طور مداوم احساس خستگی می‌کنید، توجه به نشانه‌های دیگر وجود لخته خون اهمیت دارد.

مشخصه خستگی مرتبط با لخته خون این است که بدون هیچ دلیل خاصی به ناگاه شکل می‌گیرد. به بیان دیگر، حتی اگر یک فعالیت جسمانی شدید انجام نداده باشید نیز ممکن است احساس ناتوانی در شما شکل بگیرد و حتی پس از خواب کافی همچنان احساس خستگی کنید.

تب

یک لخته خون، به ویژه اگر جدا شده و وارد جریان خون شده باشد، ممکن است موجب تب خفیف شود. افزون بر افزایش دمای بدن، نشانه‌های تب شامل تعریق یا لرز، سردرد مداوم، ضعف بدن، کم آبی بدن، و کاهش اشت‌ها می‌شوند.

در موارد شدید، تب می‌تواند موجب شکل گیری نشانه هایی از جمله تحریک پذیری و اختلالات خلق و خو، گیجی، تشنج، یا حتی توهم شود. این نشانه‌ها اغلب زمانی رخ می‌دهند که دمای هسته بدن در دامنه بسیار بالا، بین ۳۹. ۴ و ۴۱. ۱ درجه سلسیوس باشد.

حساسیت به لمس

گاهی پوست اطراف لخته خون، حتی اگر در اعماق پا باشد، ممکن است نسبت به لمس حساس شود، بدون این که نشانه‌ای از کبودی روی سطح پوست باشد. همچنین، سیاهرگ‌های زیر سطح پوست در ناحیه تحت تاثیر قرار گرفته ممکن است قابل مشاهده شوند، اگرچه این شرایط تا زمانی که لخته خون به اندازه نسبتا بزرگی نرسیده باشد، رخ نمی‌دهد.

توجه داشته باشید که حساسیت به لمس ممکن است در هر دو پا شکل بگیرد، حتی اگر یکی از آن‌ها تحت تاثیر لخته خون قرار گرفته باشد. این ممکن است به دلیل استفاده بیشتر از پای قوی‌تر به طور ناخودآگاه باشد، که به نوبه خود فشار عضلانی و مفصلی را تحریک می‌کند که درد و حساسیت به لمس را در پی دارد.

بدون نشانه

تقریبا نیمی از افرادی که یک لخته خون در پا (یا ترومبوز سیاهرگی عمقی) را تجربه می‌کنند، نشانه‌های اندک یا هیچ نشانه‌ای دارند. در شرایطی که یک لخته خون بدون نشانه معمولا حکایت از این دارد که ترومبوز هنوز به مرحله‌ای جدی نرسیده است، اما همواره نیز این گونه نیست. حتی لخته‌های خون بزرگ که نیاز فوری به توجه پزشکی دارند می‌توانند گاهی اوقات بدون هیچ نشانه‌ای باشند و در جریان خون حرکت کنند.

اگر در معرض خطر قرار دارید، این یکی از دلایل اهمیت انجام فعالیت هایی است که از شکل گیری لخته‌های خون پیشگیری می‌کنند. استفاده از پوشاک راحت، پرهیز از ایستادن و نشستن برای مدت زمان بیش از یک ساعت، کاهش مصرف نمک، و فعال باقی ماندن از لحاظ جسمانی از جمله اقداماتی هستند که می‌توانید مد نظر قرار دهید.

سیاهرگ‌های متورم

گاهی اوقات، یک لخته خون سرسخت خود را از طریق تورم در سیاهرگ‌های سطحی، یا اطراف قسمتی از پا که توسعه می‌یابد، نشان خواهد داد. اگر پدیده‌ای مشابه را در دیگر قسمت‌های بدن تجربه نمی‌کنید، باید توجه ویژه‌ای به این نشانه داشته باشید.

در بیشتر موارد، سیاهرگ‌های متورم عوارض یا مشکلاتی را موجب نخواهند شد. با این وجود، در مواردی که لخته خون فشار قابل توجهی روی رگ‌های خونی اطراف وارد می‌کند، امکان پارگی داخلی وجود دارد و قرمزی یا کبودی تشدید شده را موجب شود.
 
 

اختلال خودبیمارانگاری را می‌شناسید؟
 
سلامت نیوز:تعجب نکنید این اوضاع و احوال فردی است که دائم فکر می‌کند بیمار است، ولی هیچ پزشکی نمی‌تواند بیماری او را تشخیص دهد!
 
خود‌بیمار‌انگار یا هایپوکاندریاک، در اصطلاح روان‌شناسی و روانپزشکی، به شخصی اطلاق می‌شود که با برخورداری از سلامت بدنی و جسمی، خود را بیمار می‌پندارد و همواره از درد‌ها و تکالیف فرضی شکایت می‌کند.
 
معمولا با آن که معاینات و بررسی‌های طبی مکمل این افراد، هیچ مشکلی را نشان نمی‌دهد، اما فرد خودبیمارانگار قویا به ابتلا به یک بیماری جدی یا مرگبار معتقد است و با استرس و نگرانی بسیار، برای درمان خود تلاش می‌کند. به همین دلیل به این بیماری، اختلال یا سندرم بیمار خیالی نیز می‌گویند.

خودبیمارانگار‌ها همیشه دچار یک نوع وسواس فکری و ترس از یک بیماری هستند. این بیماران اشتغال فکری و نگرانی پیوسته‌ای درباره حالت سلامت یا وضعیت اعضای بدن خود دارند و معمولا نیز در مورد عملکرد بدن خویش، دچار شک و تردید شده و شکایت‌های متعددی را از دردهای جسمانی خود ابراز می‌کنند.

مبتلایان به این بیماری هر کارکرد بدنی‌ای را که عموم مردم بدیهی می‌دانند و توجهی به آن نمی‌کنند به صورت نشانه‌ای از یک بیماری خطیر و درمان‌ناپذیر در نظر می‌گیرند. آن‌ها ممکن است فعالیت‌های طبیعی بدن مانند تندی و کندی ضربان قلب، اجابت مزاج، سردرد عادی، عرق کردن، خستگی و حتی مسائل جزئی و غیرطبیعی دیگری، چون بی‌خوابی، بی‌اشتهایی یا پراشتهایی تب، آبریزش بینی، گلودرد، جوش و دمل‌های کوچک یا دیگر تظاهرات معمولی جلدی و امثال آن‌ها را اغراق‌آمیز درک کرده، به عنوان علائم یا نشانه‌ای جدی از شرایط بد بیماری خود تصور کنند. اگرچه گاهی نیز ممکن است بر اعمال مبهم و پیچیده‌ای متمرکز شوند که معنایی جز بیماری خاص برای آن‌ها ندارد؛ مثلا بدن خسته و کوفته یا یک دل‌درد ساده از نظر آن‌ها به عنوان نشانه‌ای برای شروع یک بیماری خطرناک و وحشتناک تعبیر می‌شود.

این تصور خودبیمارانگارانه، زمانی بیماری تلقی می‌شود که حداقل شش ماه از آغاز آن بگذرد و با وجود تایید و اطمینان کامل از سلامت بدن توسط پزشک، فرد همچنان بر بیمار بودن خود اصرار داشته و ترس از آن را به صورت مراجعه مکرر به کلینیک‌ها و درمانگاه‌های مختلف جبران کند. بیماری هیپوکندریازیس به یک نسبت زنان و مردان را مبتلا می‌کند و احتمال بروز آن در هر سنی حتی در بچه‌ها وجود دارد اگرچه شیوع بیشتر آن اوایل بزرگسالی است.

اختلال خودبیمارانگاری، چرا و به چه دلیل؟

بروز اختلال خودبیمارانگاری به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله ویژگی‌های شخصیتی و خلقی، شیوه تربیتی والدین و برخی شرایط خاص روان‌شناختی. در اینجا ما هر یک از این عوامل را برای‌تان توضیح می‌دهیم.

اول: ویژگی‌های شخصیتی و خلقی

معمولا ویژگی‌های خلقی، زمینه مساعدی برای بروز این اختلال فراهم می‌کند؛ افراد خودبیمارانگار، ویژگی روان‌شناختی خاصی دارند که آن‌ها را بیش از دیگران مستعد ابتلا به این بیماری می‌کند. افراد عصبی (خودمنتقد، درونگرا و خودشیفته)، افرادی که نسبت به مسائل پیرامون خود حساس هستند و بسادگی از کنار مسائل مختلف زندگی نمی‌گذرند و همه چیز برایشان مساله است یا کسانی که بیش از حد علاقه‌مند به پردازش امور مختلف هستند یا آستانه تحمل بسیار پایینی دارند و از تیپ‌های شخصیتی A. محسوب می‌شوند، بیش از دیگر افراد در معرض ابتلا به خودبیمارانگاری هستند. معمولا چنین افرادی یک ناکامی کوچک را مانند یک شکست بزرگ تعبیر می‌کنند و از آن مشغولیت فکری می‌سازند و مدام با آن درگیر می‌شوند، اما در نهایت ناتوانی در حل این دغدغه ذهنی و نیافتن راه حلی مناسب، باعث می‌شود فرد به کنکاش‌های ذهنی و فکری منفی روی آورد. به بیان دیگر، این افراد به افکار منفی متمایل می‌شوند و بهای بیشتری به آن‌ها می‌دهند، اگرچه حتی ممکن است حساسیت‌های بیشتر و واکنش‌های نامتناسب‌تری نیز به عوامل استرس‌زا و فشارهای روانی داشته باشند.

دوم: شیوه تربیتی والدین

نوع رفتار والدین با فرزندان نیز تاثیر بسزایی در بروز اختلال خودبیمارانگاری دارد؛ بی‌تردید والدینی که ویژگی‌های شخصیتی حساس و شکننده‌ای دارند، زمینه مساعدی برای بروز این اختلال در فرزندانشان فراهم می‌کنند. از سوی دیگر، در خانواده‌هایی که اختلالات اضطرابی شیوع فراوانی دارد، اختلال خودبیمارانگاری بیشتر است. معمولا چنین والدینی با فرزندان خود و حتی سایر دوستان و آشنایان با اضطراب، استرس و فشار روانی برخورد می‌کنند و به جای به‌کارگیری مهارت‌های حل مساله، نه‌تن‌ها مدام با فشارهای روانی دست و پنجه نرم می‌کنند بلکه خود را نیز در برابر حل آن مشکلات ناتوان می‌بینند که به طور حتم این وضعیت بحرانی، قابل انتقال به فرزندان خواهد بود و آن‌ها را مجبور به فراگیری یا تقلید خواهد کرد. اگرچه گاهی نیز ممکن است افراد خودبیمارانگار در تعامل‌های دوران کودکی خودآموخته باشند که عاطفه و محبت را گدایی کنند و با تظاهر به بیمار بودن ترحم دیگران را جلب می‌کنند و به طریقی مساعد و مورد توجه، از پذیرش مسئولیت‌ها طفره بروند.

روان‌شناسان معتقدند اگر اختلال‌های اضطرابی فراگیرتر از حد معمول باشند و به شکل اختلال‌های وسواسی نمایان شوند، کنترل والدین در امور مربوط به سلامت همراه با وسواس خواهد بود؛ وسواسی که به طور تلویحی به فرزندان تلقین می‌کند خود را بیمار بپندارند.

در حقیقت اگر در خانواده‌ای، والدین از الگوی اضطرابی و فشارهای وسواسی خود برای امر و نهی‌های مربوط به مواد غذایی و سلامت وضعیت جسمانی استفاده کنند، مثلا «باید حتما صبحانه بخوری والا زخم معده می‌گیری»، «غذای رستوران را اصلا نخور، بیمار می‌شوی»، «چرا یک جوش روی صورتت زده، نکنه کبدت مشکل پیدا کرده»، «رنگت خیلی پریده، حتما خوب غذا نمی‌خوری» و... شکی نیست که به مرور زمان، فرزندان احساس درماندگی می‌کنند و مدام به بیماری فکر می‌کنند و در نهایت نیز به این باور می‌رسند، بیمار هستند یا این که بیماری در کمین آنهاست. علاوه بر این، گاهی ممکن است فرد در تعامل با اطرافیان خود اندک اندک به این نتیجه برسد که مشکلات جسمی‌اش جدی بوده و به وارسی‌های دقیق و بیشتر از بدن خود نیازمند است؛ مثلا وقتی فرد در خانواده راجع به مشکلات جسمی اش توضیح دهد و اطرافیان نیز او را تایید کنند، همین موضوع ممکن است موجب تقویت افکار خودبیمارانگارانه در فرد شود؛ معمولا چنین رفتاری در خانواده‌های با اختلال‌های وسواس بیشتر دیده می‌شود.

سوم: علل روان‌شناختی

در معاینه این بیماران هیچ فرآیند آسیب‌شناختی‌ای قابل مشاهده نیست. بسیاری از متخصصان معتقدند توجه و تمرکز افراطی و غیرطبیعی این افراد بر بدنشان، خود نشانی از اضطراب درونی و بنیادین مبتلایان است. به نظر می‌رسد خود بیمارانگاری ناشی از جابه‌جا شدن اضطراب از منابع ذهنی ناخودآگاه به جسم باشد.

گاهی توجه مثبت و محبت نگرفتن از دنیای بیرون و اطرافیان باعث خودبیمارانگاری می‌شود. به این صورت که فرد با توجه افراطی بر جسم خود، این کمبود را جبران می‌کند. احساس عدم امنیت دلیل دیگری بر خودبیمارانگاری است.

در این وضعیت فرد تهدیدات ناشناخته محیط را به عنوان تهدیدی بر سلامت جسمی خود تجسم می‌کند، به طور مثال سالمندان وقتی با نارسایی‌های طبیعی روانی ـ. زیستی مواجه می‌شوند، احتمال ابتلایشان به خودبیمارانگاری نیز بیشتر می‌شود.

اگرچه خودبیمارانگاری منشاء روان‌شناختی دارد، اما گاهی بیماری‌های جسمی نیز باعث بروز و تشدید این اختلال می‌شوند، مثلا فردی که در درمان مشکلات جسمانی خود ناکام مانده و کامل بهبود نمی‌یابد، ممکن است به این نتیجه برسد که بدنش دچار مشکل جدی است و امتحان روش‌های درمانی دیگر فایده‌ای ندارد. این احساس ناکامی دلیلی بر ابتلای فرد بر خودبیمارانگاری است.
 
 

چرا مصرف آب سرد در زمان افطار توصیه نمی‌شود؟

سلامت نیوز:   دکتر منصور رضایی  با بیان این‌که ماه رمضان امسال هم در روزهای گرمی قرار گرفته است و بعد از حدود ۱۷ ساعت روزه‌داری اکثر روزه داران در موقع افطار، نوشیدن یک لیوان آب خنک را به هر چیز دیگری در موقع افطار ترجیح می‌دهند، افزود: یک فرد روزه دار چنان‌چه برای باز کردن روزه خود اقدام به نوشیدن آب سرد کند، سلامت خود را به خطر خواهد انداخت.

وی توضیح داد: نوشیدن آب سرد، موجب سوء هاضمه، اختلال در جذب، نفخ، دل دردهای بی مورد و ناراحتی‌های گوارشی دیگری می‌شود که در روزهای بعد هنگام روزه گرفتن تحمل آن برای فرد روزه دار سخت خواهد شد. برای جلوگیری از عوارض ذکر شده بهتر است افراد روزه‌دار ابتدا با مقداری آب جوشیده ولرم و یا چای کم رنگ و بهتر ازهمه اینها، با شیر گرم به همراه عسل یا خرما برای جبران قند و آب از دست رفته بدن افطار کنند.

دکتر رضایی با اشاره به این که در ماه‌های گرم به دلیل تعریق زیاد، بدن به آب بیشتری نیاز دارد، تاکید کرد: جذب میزان کافی کالری برای بدن در تابستان به نسبت زمستان چندان اهمیت ندارد، بلکه مهم‌ترین مساله مدیریت آب و املاح و ویتامین‌های مورد نیاز بدن است و چنان چه مایعات بدن افراد روزه دار تامین نشود، در طول روز عصبی و پرخاشگر و کم طاقت خواهند شد.

این متخصص علوم تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: خوردن آب به تنهایی نمی‌توانداملاح و مواد معدنی بدن را در ماه رمضان جبران کند، بنابراین باید از طریق مواد غذایی ذکر شده به همراه مایعات مناسب، ویتامین و املاح بدن را جبران کرد.

وی اظهار داشت: رعایت نکات ذکر شده به خصوص باز کردن افطار با مایعات گرم و مواد قندی و همچنین آرام آرام غذا خوردن سبب می‌شود که فرد دچار نوسان قند خون نشده و آرام آرام قند خون وی بالا رود.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: برای جلوگیری از مشکلات سوء هاضمه و مشکلات گوارشی، باز کردن روزه باید به آهستگی و رساندن مواد غذایی باید به کندی در بدن صورت گیرد و از سرعت در خوردن و پرخوری در ماه رمضان به خصوص در موقع افطار که مدت زمان طولانی معده خالی بوده است، جلوگیری شود و افراد روزه دار باید سعی کنند از سبزی و میوه و بخصوص میوه‌های فیبر دار و یا نوشیدنی‌های به شکل پوره و حاوی فیبر در طول شب تغذیه شوند.
 
 
 
چند حقیقت شوکه کننده درباره رژیم‌های عروسی!

کرمانی:  برای اینکه بینش عمیق تری نسبت به ریشه‌های این اختلال قبل از عروسی پیدا کنیم، صحبتی داشتیم با خانم ماریسا پیر، روانشناس، رفتار درمان و متخصص کاهش وزن:

فشار برای بهتر جلوه کردن

بر اساس تحقیقات، درصد بسیاری از خانما، قبل از عروسی شون دست به رژیمای به شدت محدود می‌زنن، به این امید که به بهترین وضعیت بدنی برسن. دکتر ماریسا می‌گه:

” دلیلش اینه که یه خانم می‌خواد عکس عروسیش تا سال‌های سال، جلوی چشمش باشه و نشون دهنده روزی باشه که یه عروس زیبا، درخشان و خیره کننده بوده. می‌خوایم تا سال‌ها هر بار که به این عکس نگاه می‌کنیم، از چیزی که می‌بینیم لذت ببریم. علاوه بر این، چون دیگران هم توی عروسی حضور دارن، این غیر قابل تحمله که تو بهترین روز زندگی تون بقیه افراد حاضر، از شما لاغرتر و زیباتر دیده بشن. ”

تمرکز زیاد روی ظاهر، معمولا باعث می‌شه خانما خودشونو درگیر رژیمای به شدت محدود کنن.


راه درست (و غلط) رسیدن به بهترین وزن هنگام عروسی

کاهش وزن برای کسی که می‌خواد ازدواج کنه فوق العاده س، چون انگیزه خیلی خوبیه برای رسیدن به هدف. اگه بتونید تغییرات دائمی برای تقویت سلامتتون ایجاد کنید، کار ارزشمند و مفیدی انجام دادید.

” اگه با تغییر فرآیند فکری خودتون جلو برید خیلی عالی می‌شه، چون تغییر طرز فکر، نه تن‌ها تاثیر کاری که می‌کنید رو دائمی می‌کنه بلکه روندش هم براتون خیلی آسون می‌شه. این یعنی متوجه بشید چه غذاهایی برای بدنتون خوبن و چه غذاهایی نه. با این حال، اگه کسی روش محدود کننده‌ای رو برای رسیدن به کاهش وزن انتخاب کنه ممکنه باعث خستگی خودش بشه و تو مدت زمان خیلی کوتاهی، ظاهر پوستش فوق العاده بد بشه. این کار تو بلندمدت، می‌تونه روی عضلات، استخوان ها، دندان ها، سیستم گوارش و حتی باروری تاثیر بذاره. ”

سلامت روان

یکی از فاکتورای اساسی که تاثیر بالایی روی سلامت روان داره مواد مغذّیه. تغذیه مناسب برای داشتن سلامت روان ضروریه. این یعنی رژیمای سخت گیرانه و محدود قبل از عروسی، نه تن‌ها روی بدنتون تاثیر منفی می‌ذاره بلکه برای ذهن و روانتون هم خوب نیست.

” مغز نیاز به چربی داره. چربیا و روغنا برای مغز ضروری هستن و بدون اونا تو خطر افسردگی، ضعف تمرکز و حافظه و همچنین کج خلقی قرار می‌گیریم. ”

این تغییرات روانی می‌تونه روی روابط شما با دوستان، خانواده و حتی همسر آینده تون تاثیر بذاره.

” بسیاری از افراد، تن‌ها راه وزن کم شده رو پرهیز از معاشرت با دیگران می‌دونن، یعنی دیگه مهمونی‌ها و شام هایی که دعوت می‌شن نمی‌رن و این برای دیگران که می‌خوان کنار شما شاد باشن سخته. ”

” اگه خودتون رو وادار به انجام رژیم سخت گیرانه‌ای کنید متوجه می‌شید کج خلق شدید. کج خلقی معمولا باعث جرو بحث و تنش می‌شه، چون مقاومت در برابر وسوسه غذایی، اونم زمانی که اطرافیان همون غذا رو به راحتی می‌خورن خیلی سخته. متاسفانه تلاش برای کاهش وزن، خانمایی که در آستانه جشن ازدواج هستن رو طوری تحت تاثیر قرار می‌ده که معنای اصلی زندگی رو فراموش می‌کنن و نمی‌تونن از لحظاتشون لذت ببرن. ”


شناسایی نشانه‌ها

نشانه‌های اینکه یک نفر، مسیر ناسالمی رو به سمت کاهش وزن انتخاب کرده، عبارتند از:

وسواس داشتن به وزن
 
ناتوانی در آروم موندن
 
تلاش برای قانع کردن اطرافیان به رژیم گرفتن
 
کج خلقی
 
توقعات غیر واقع گرایانه

اگه فکر می‌کنید خودتون یا کسی که می‌شناسید، از چنین اختلال تغذیه‌ای رنج می‌بره، راهایی وجود داره که می‌تونید با استفاده از اون، بهشون کمک کنید. دکتر ماریسا این موارد رو توصیه می‌کنه:

” آروم بهشون بگید این روز جشنه و روزیه که باید اونو برای همه عمر به خاطر بسپرید. پس اگه بخوان خودشون رو درگیر وزن کنن، در واقع طعم واقعی عروسی رو نمی‌چشن و این روز دوباره تکرار نمیشه. عروس شاد و خندان بودن خیلی بهتر از اینه که عروس لاغر و اخمو باشید. اگه حس می‌کنید این وضعیت از کنترل خارجه، پس باید به یه درمانگر مراجعه کنید. مغز خیلی ساده به چیزی که میگید گوش می‌کنه. چون با کمی کمک می‌تونید پیامای غذا‌ها رو تغییر بدید و خیلی سریع و برای همیشه تغییر کنید. ”

تقویت اعتماد به نفس برای اینکه یه عروس، از عروسیش لذت ببره و بدون به کار بردن روشای خطرناک، به اون رضایت بدنی که می‌خواد برسه خیلی مهمه. دکتر ماریسا می‌گه این ترفند ساده، اما بسیار تاثیر گذاره، طوری که تونسته به خیلی از مراجعین خودش کمک کنه.

” به نظر میاد کار کوچیکی باشه، اما قول میدم واقعا کار کنه. می‌تونیم با خودمون خیلی نامهربون باشیم، انتظارات و عواقب غیر واقع گرایانه برای خودمون بذاریم، طوری خودمونو سرزنش کنیم که هیچوقت حتی فکرشم نمی کنیم سر یکی از دوتامون چنین بلایی بیاریم.
 
یه رژلب بردارید و روی آینه اتاقتون بنویسید: ” من مناسبم” . هر روز صبح، 10 بار این جمله رو تکرار کنید، وقتی پشت چراغ قرمز هستید، در حال مسواک زدن و هر وقتی که با خودتون تنها شدید این جمله رو تکرار کنید. ظاهر، همه چیز نیست با اینکه سالم و متناسب بودن مهمه اما اجازه ندید اینا تو روز عروسی، شما رو تعریف کنن. همین حالا هم خوب هستید! ”
 
 
 
چه کسانی سرطان بیضه می‌گیرند؟

جام جم: شایع‌ترین علامت سرطان بیضه، وجود یک توده بدون درد داخل نسج بیضه است؛ مثلا بیمار توده سفتی به اندازه فندق داخل بیضه لمس می‌کند. تقریبا ۹۹ درصد توده‌های سفت در داخل نسج بیضه سرطان است؛ بنابراین هر توده داخل نسج بیضه سرطان است، مگر این که خلاف آن ثابت شود. بیمار نباید به علت خجالت کشیدن از مراجعه به پزشک پرهیز کند. به همه آقایان توصیه می‌شود، هر چند وقت یکبار بیضه‌های خود را بدقت لمس و در صورت مشاهده هر گونه توده داخل نسج بیضه بلافاصله به پزشک مراجعه کنند. این موضوع بخصوص در افرادی صدق می‌کند که دارای عوامل خطرساز برای سرطان بیضه هستند.

این افراد، خطر را جدی بگیرند

به طور کلی، سه عامل خطرآفرین برای ابتلا به سرطان بیضه وجود دارد. مهم‌ترین عاملی که خطر ابتلا به سرطان بیضه در مردان را زیاد می‌کند، بیضه‌های نزول نکرده است. هفته‌های آینده در مورد بیضه‌های نزول نکرده به تفصیل توضیح داده می‌شود، اما به طور خلاصه در عده‌ای از نوزادان پسر، موقع تولد یک یا هر دو بیضه در محل طبیعی خود که همان کیسه بیضه است، قرار ندارد.

اگر این بیضه‌ها تا پایان سال اول زندگی در محل طبیعی خود قرار نگیرند، باید با عمل جراحی، آن را در محل طبیعی خود قرار داد. قرار دادن بیضه در محل طبیعی قبل از یک سالگی هم سبب کمک به بهبود پتانسیل باروری در سن بعد از بلوغ می‌شود و هم این که بیضه از داخل شکم پایین آورده می‌شود و در محلی قرار می‌گیرد که براحتی قابل معاینه باشد.

توجه داشته باشید، پایین آوردن بیضه نزول نکرده، از خطر ایجاد سرطان بیضه در آینده نمی‌کاهد، طوری که خطر ایجاد سرطان بیضه در فردی که دارای یک بیضه نزول نکرده باشد، ۱۵ تا ۳۰ برابر افراد عادی است. این گونه افراد باید بدقت تحت نظر باشند. این خطر آن‌قدر زیاد است که اگر مردی بعد از سن بلوغ برای عمل جراحی بیضه نزول نکرده مراجعه کند، ترجیح می‌دهیم بیضه به طور کامل در آورده شود. دومین عاملی که احتمال ابتلا به سرطان بیضه را زیاد می‌کند، تحلیل رفتن بیضه به هر دلیل است. یکی از علل شایع، عفونت شدید به دنبال ابتلا به اوریون است.

عامل بعدی که خطر ابتلا به سرطان بیضه را زیاد می‌کند، وارد شدن ضربات شدید به بیضه‌هاست. هفته آینده به پیشگیری و درمان این نوع سرطان می‌پردازیم.
 


 ۷ علامت پنهان ابتلا به بیماری کرون

 آوای سلامت: این بیماری در کشورهای صنعتی بیشتر شیوع دارد با این حال سیگار برای کرون یک عامل خطر جدی محسوب می‌شود.

علائم پنهان ابتلا به کرون ممکن است تشخیص آن را به تاخیر بیندازند به همین دلیل و بنا به توصیه متخصصان، در صورت مشاهده هر کدام از علائم زیر باید نسبت به ابتلا به کرون شک کرده و به پزشک مراجعه کنید:

کم خونی: بیماری کرون می‌تواند به بخش‌های پایین‌تر روده که مرتبط با جذب ویتامین‌های گروه ب. است، آسیب برساند. همین روند منجر به کم خونی ناشی از کمبود فولات یا کمبود ویتامین ب. ۱۲ می‌شود. علائم این نوع کم خونی عبارتند از: خستگی، ضعف، تنگی نفس و سردرد.

آرتروز: قریب به ۲۰ درصد از مبتلایان به بیماری کرون از بیماری دژنراتیو مفصل رنج می‌برند. این بیماری مفاصل زانو، مچ پا، دست، کمر، و شانه‌ها را درگیر می‌کند. پزشک برای کاهش درد مفاصل، مصرف دارو و استراحت را توصیه می‌کند. خوشبختانه این نوع آرتریت باعث آسیب دائمی نمی‌شود. با از بین رفتن علائم بیماری کردن، درد مفاصل نیز معمولا از بین می‌رود.

کمردرد: یک نوع آرتریت مرتبط با بیماری کرون به نام آرتریت محوری، باعث درد و خشکی پایین ستون فقرات می‌شود. اگر دچار این نوع درد شدید، باید به پزشک خود مراجعه کنید. انجام ورزش‌های کششی و استفاده از گرمای مرطوب (مثل کیسه آب گرم) در قسمت کمر می‌تواند درد آن را کم کند.

گرفتگی و درد شکم: درد شکم که اغلب با سندرم روده تحریک پذیر مرتبط است، همراه با عدم تحمل غذا و سوء هاضمه از علائم دیگر ابتلا به بیماری کرون است.

افسردگی: بیماری کرون نیز مانند بسیاری از بیماری‌های مزمن و جدی دیگر می‌تواند باعث افسردگی و اضطراب شود. افسردگی و اضطراب می‌توانند علائم کرون را بدتر کنند و به بهبودی آن آسیب بزنند. استفاده از روش‌های درمانی و مصرف داروهای ضد افسردگی می‌تواند باعث بهبود افسردگی در افراد شود.

قرمزی چشم: قرمزی چشم همراه با ترشحات زرد می‌تواند بیانگر برخی بیماری‌های التهابی چشم از قبیل: یووئیت، آماس عنبیه، یا اپی اسکلریت باشد. این شرایط چشمی در ۱۰ درصد از مبتلایان به کرون دیده می‌شود.

آسیب کبدی: اگر دچار خستگی غیرعادی، خارش پوست، زردی پوست و یا احساس درد و فشار در قسمت بالای شکم هستید، نزد پزشک خود بروید. این علائم می‌توانند نشان دهند بیماری کرون روی کبد شما تاثیر گذاشته است. التهاب کبد با کنترل مناسب بیماری کرون، از بین می‌رود.
 
 


 انتهای پیام/


: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
 





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *