طرز تهیه یک شيرينی ساده اما پرطرفدار برای عید

20:47 - 28 اسفند 1395
کد خبر: ۲۹۱۴۸۴
در این مطلب دستور پخت یک نوع شیرینی ساده و خوشمزه برای ایام نوروز و میزبانی از میهمانان آورده شده است.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از باشگاه خبرنگاران، عید است و شرینی‌های خوشمزه آن، خصوصا برای کودکان که عاشق خوردنی‌های عید نوروز هستند. البته نمی توان منکر این مسئله بود که بزرگترها نیز به نوعی عاشق شیرینی و آجیل عید نوروز هستند، پس پیشنهاد می‌کنیم حداقل برای تناسب اندام خود و حفظ سلامتی کودکانتان برخی شیرینی‌های سالم و خوشمزه و ساده را در منزل تهیه کنید.
 
در این گزارش با چند ماده اولیه ساده، شما می‌توانید شیرینی‌های خوشمزه‌ای را برای کودکانتان و همچنین مهمانان نوروزی خودتهیه کنید.
 
 
پخت این شیرینی نیاز به فر ندارد و به سادگی درست می‌شود.
 
مواد لازم:
 
• هل ۲ عدد
• کره ۱/۲ لیوان
• شکر ۱ لیوان
• آرد نخودچی ۱ لیوان
 
 
طرز تهیه:

۱. آرد نخودچی را داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید، با قاشق چوبی هم بزنید تا زمانی که رنگ آرد طلایی شده و عطر خوبی از آرد نخودچی بلند شود سپس از روی حرارت بردارید و بگذارید سرد شود.
 
 ۲. شکر و دانه‌های هل را داخل میکسر بریزید و بزنید تا به شکل پودر شود سپس همراه با کره ذوب شده به آرد نخودچی اضافه نمایید و با دست مخلوط کنید تا به شکل خمیری نرم درآید.
 
 ۳. با دست از خمیر تکه هایی به اندازه یک گردو بردارید و به شکل گرد حالت دهید (می توانید روی شیرینی‌ها را کمی مرطوب کنید سپس مقداری خلال بادام یا پودر پسته روی شیرینی‌ها بپاشید)، شیرینی‌ها را داخل ظرف دربسته نگهداری کنید.
 
راز خوشمزه شدن این شیرینی بو دادن آرد نخودچی است یعنی باید به اندازه‌ای تفت دهید که بوی خوبی از آرد متصاعد شود، می‌توانید به جای کره از روغن جامد هم استفاده کنید، اما کره طعم بهتری به شیرینی می‌دهد.
 
طرز تهیه شیرینی نخودچی خانگی (شیرینی مخصوص عید)

شیرینی نخودچی یا نان نخودچی، شیرینی سنتی شهر قزوین و یکی از شیرینی‌های مخصوص عید است. برای تهیه شیرینی نخودچی به آرد و روغن مرغوب نیاز است.

شیرینی نخودچی یا نان نخودچی یکی از شیرینی‌های سنتی شهر قزوین و از معروف‌ترین شیرینی‌های سنتی ایرانی است. ماده اصلی شیرینی نخودچی که به شیرینی عید نیز شهرت دارد، آرد نخودچی است و برای تهیه آن باید از بهترین و با کیفیت‌ترین نوع آرد نخودچی استفاده شود.
 
روغن و پودر قند مورد استفاده در این شیرینی نیز باید از نوع بسیار نرم و باکیفیت انتخاب شوند. خمیر این شیرینی خشک‌تر از سایر خمیر‌ها است و باید با مالش و ورز دادن آن را نرم کرد، اما میزان ورزدادن نباید به اندازه‌ای باشد که خمیر روغن پس دهد. در ادامه با طرز تهیه شیرینی نخودچی خانگی خوشمزه همراه باشید.
 
مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی خانگی

آرد نخودچی ۵۰۰ گرم
روغن جامد ۲۵۰ گرم
پودر قند یا شکر ساییده‌شده ۲۵۰ گرم
پودر هل ۱ قاشق چای‌خوری
خلال یا پودر پسته به میزان لازم
 
طرز تهیه شیرینی نخودچی:

 ۱. برای تهیه شیرینی نخودچی خانگی ابتدا شکر یا پودر قند را همراه با روغن داخل کاسه مناسبی ریخته و حدود دو دقیقه با همزن برقی هم بزنید.
 
 ۲. سپس پودر هل را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا حالت خمیری شکل پیدا کند.
 
 ۳. حالا آرد نخودچی را الک کرده و به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا آرد جذب روغن شود.
 
۴. با دست خمیر را کمی ورز دهید تا جمع شود. از ورزدادن زیاد خمیر خودداری کنید، چون خمیر بسیار نرم شده و به روغن می‌افتد.
 
۵. در این مرحله می‌توانید خمیر را فورا قالب زده شروع به پخت کنید و یا اینکه خمیر را داخل یک کیسه فریزر قرار داده و به مدت یک تا ۲ ساعت در جای خنک استراحت بدهید و سپس قالب بزنید.
 
۶. برای پخت شیرینی نخودچی، کف سینی فر را یک کاغذ روغنی پهن کرده و شروع به قالب‌زدن شیرینی‌ها کنید.
 
 ۷. برای قالب زدن خمیر، آن را با دست کف یک سینی پهن کنید.
 
 ۸. فر را روشن کنید تا خوب گرم شود.
 
 ۹. سپس خمیر را با کاتر گُل پنج‌پر یا چهارپر یا هر قالب دلخواه دیگری اندازه بزنید و سپس قالب را ابتدا داخل آرد برنج زده و تکان دهید و بعد شروع به قالب زدن کنید.
 
۱۰. حالا تمام گُل‌های قالب‌زده را با فاصله کم داخل سینی فر بچینید.
 
۱۱. روی هر یک از شیرینی نخودچی‌ها یک تکه خلال پسته گذاشته یا مقداری پودر پسته بریزید.
 
۱۲. سینی را در طبقه وسط فر قرار داده و بسته به استاندارد بودن فر، حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان دهید تا شیرینی‌ها با حرارت ۱۶۰ درجه پخته شوند.
 
۱۳. اگر حرارت بیشتر از این مقدار بوده و شیرینی‌ها زودتر از این مدت بپزند، تیره شده و ظاهر مناسبی پیدا نمی‌کنند.
 
۱۴. بعد از اتمام پخت، سینی را از فر خارج کنید و صبر کنید تا شیرینی‌ها کمی خنک شوند.
 
۱۵. حالا خیلی با احتیاط، شیرینی‌ها را داخل ظرف مورد نظر چیده و اجازه دهید کاملا خنک شوند.
 
۱۶. بعد از سرد‌شدن کامل، شیرینی‌ها را میل کنید.
 
چند نکته درباره پخت شیرینی نخودچی:
 
حتما از مواد اولیه باکیفیت، مرغوب و تازه استفاده کنید.

سعی کنید به جای پودر هل آماده، خودتان در منزل هل تازه را آسیاب کنید تا عطر و بوی تازه و بهتری داشته باشد.

به جای روغن جامد می‌توانید از کره نیز استفاده کنید.

کیفیت آرد نخودچی در طعم نهایی این شیرینی بسیار موثر است.

اگر دوست دارید شیرینی نخودچی خانگی کمی سفت‌تر از حالت معمول باشد، می‌توانید مقدار ۱۰۰ گرم آرد را جایگزین ۱۰۰ گرم آرد نخود کنید.
 
امیدواریم این شیرینی خوشمزه و مجلسی را تهیه کرده و از خوردن یک شیرینی خانگی مرغوب و تازه لذت ببرید.
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
 
 
 

برچسب ها: شیرینی عید

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *