منتقد دیروز و همراه امروز / تئوریسین اقتصادی دولت یازدهم کیست؟

9:57 - 02 شهريور 1395
کد خبر: ۲۱۲۸۸۸
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
مسعود نیلی مشاور رئیس‌جمهور در امور اقتصادی، دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، استاد دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف؛ رئیس مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی (ریاست جمهوری) و یکی از اقتصاددانان مطرح کشور است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، مسعود نیلی متولد سال 1334 در شهر همدان است.

وی در حال حاضر مشاور رئیس‌جمهور در امور اقتصادی، دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، استاد دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف؛ رئیس مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی (ریاست جمهوری) و یکی از اقتصاددانان ایرانی است.

نیلی از سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۹۰ رئیس دپارتمان اقتصاد دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف بوده است. از او تا کنون ۷ جلد کتاب و تعداد زیادی مقاله در حوزه‌های مختلف اقتصاد کلان و اقتصاد سیاسی منتشر شده است.

از کتاب‌های منتشرشده او می‌توان اقتصاد ایران، اقتصاد ایران ومعمای توسعه نیافتگی، تجربه توسعه صنعتی در جهان را نام برد. زمینه علمی مورد علاقه او اقتصاد سیاسی و اقتصاد کلان است.

نیلی جزء تیم اقتصادی دولت یازدهم پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری بوده است.

رییس دولت یازدهم چندی بعد از تشکیل هیئت دولت نیلی را به عنوان مشاور اقتصادی رئیس جمهور منصوب کرد و نیلی چندی بعد جایگزین محمدعلی نجفی، در دبیرخانهٔ ستاد هماهنگی اقتصادی دولت شد.

تحصیلات

مسعود نیلی کارشناسی مهندسی سازه از دانشگاه صنعتی شریف و کارشناسی ارشد طراحی سیستم‌های اقتصادی از دانشگاه صنعتی اصفهان را در کارنامه دارد.

بعد از آن مقطع دکتری اقتصاد را هم در دانشگاه منچستر انگلستان طی کرد و به ایران بازگشت.

سابقهٔ کاری

او ۳ سال در دوران کابینه ششم معاون سازمان برنامه و بودجهٔ ایران بود و پس از آن در تهیه و تدوین اولین و سومین برنامهٔ ۵ سالهٔ توسعهٔ کشور ایفای نقش کرد.

او مدتی نیز در رأس شورای اقتصاد کشور مشغول به کار بود و در کابینه هفتم مجدد به عنوان معاون سازمان برنامه و بودجه و سرپرست کمیتهٔ خصوصی‌سازی برگزیده شد.

وی همچنین رئیس مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی و استاد این مؤسسه بوده‌است.

از مهمترین فعالیتهای او می‌توان به تدوین سند استراتژی توسعه صنعتی کشور در زمان وزارت اسحاق جهانگیری در کابینه هشتم در سال ۱۳۸۲ نام برد. در حال حاضر وی رئیس مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی وابسته به نهاد ریاست جمهوری است.

انتقاد نیلی از ایجاد اشتغال


مسعود نیلی در فروردین ۱۳۹۲ در یک برنامه‌ تلویزیونی با نمایش نمودارهایی اعلام کرد که متوسط خالص اشتغال ایجاد شده (مابه التفاوت اشتغال ایجادشده و بیکاری ایجادشده) در طی سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ به طرز عجیبی کم بوده و حدوداً فقط چهارده هزار عدد در سال بوده است.

نمودارهای نیلی نشان می‌داد که متوسط خالص اشتغال ایجادشده در دوره‌های مشابه قبلی چند صد هزار نفر در سال بوده است.

انتقاد نیلی، واکنش و تکذیب مقامات دولتی را درپی داشت، به گونه‌ای که با سیاه نمایی دانستن این اظهارات، عنوان شد که طی مدت مورد اشاره نیلی، حدود ۵٫۵ میلیون شغل در کشور ایجاد شده است.






ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *