رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

دستیابی ایران به فناوری پیشرفته تولید برق

10:14 - 05 آبان 1393
کد خبر: ۱۲۷۸۸
دسته بندی: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
خبرگزاری میزان: مدیر دفتر تحقیقات سازمان انرژی‌های نو ایران از دستیابی ایران به فناوری پیشرفته تولید برق با استفاده از فناوری پلاسما خبر داد.

: مدیر دفتر تحقیقات سازمان انرژی‌های نو ایران از دستیابی ایران به فناوری پیشرفته تولید برق با استفاده از فناوری پلاسما خبر داد.

به گزارش میزان، اکبر شعبانی‌کیا گفت: یکی از برنامه‌هایی که کشورهای مختلف در دستورکار دارند، بحث تولید برق از زباله‌های شهری است.

وی افزود: زباله‌ها از چالش‌هایی هستند که گریبان‌گیر همه شهرها به‌ویژه کلان‌شهرها است و روش‌های مختلفی برای امحای آنها وجود دارد.

وی با بیان اینکه دو روش ترموشیمیایی و روش‌های بیوشیمیایی برای امحای زباله‌ها وجود دارد، گفت: در روش‌های بیوشیمیایی از هاضمر (دایجسترها) و لندفیل‌ها استفاده می‌شود که ما نیز از این روش‌ها در کشور استفاده می‌کنیم.

وی ادامه داد: دو نیروگاه پایلوت لندفیل نیز در مشهد و شیراز نصب شده و در بحث هاضم‌های بی‌هوازی نیز در تصفیه‌خانه‌های فاضلاب اقدام‌هایی انجام شده است.

وی افزود: به موازات فناوری های بیوشیمی، فناوری ترموشیمی را داریم که طی آن زباله‌ها در داخل یک رآکتور در اثر حرارت از بین می‌روند.

وی با بیان اینکه استفاده از فناوری پیشرفته (High-tech) یکی دیگر از روش‌های امحای زباله است، گفت: انواع پسماندهایی که با محیط زیست سازگار نیستند، با این فناوری از بین می‌روند.

شعبانی‌کیا اظهار داشت: با استفاده از فناوری پلاسما زباله‌های هسته‌ای، عفونی، کودهای شیمیایی و خاک‌های آلوده را نیز بی‌اثر می‌کنند.

وی تصریح کرد: یکی دیگر از کاربردهای فناوری پلاسما افزون‌بر امحای زباله، تولید برق از آن است که از بازده بالای 90 درصد برخوردار است و جزو فناوری‌های پیشرفته محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه دغدغه‌های بسیاری برای انتقال فناوری پلاسما وجود دارد، گفت: ستاد توسعه فناوری‌های انرژی‌های نو با درک چالش انباشت زباله‌ها در کشور و اینکه تولید برق از زباله‌های شهری یک فرصت است، طرح مشترکی با همکاری ستاد و پژوهشگاه نفت جهت دستیابی به دانش فنی رآکتور پلاسما آغاز کرد که مشعل‌هایی با ظرفیت 15 کیلووات اجرا و رونمایی شد.

وی ادامه داد: ما هم‌اکنون در حال کار بر روی رآکتور با ظرفیت یک تن در روز هستیم که ظرفیت مشعل آن 40 کیلووات است.

وی ابراز امیدواری کرد: در قالب شرکت‌های دانش بنیان پایلوت‌های کوچکی را ایجاد کنیم که در کنار تولید برق، زباله‌های بیمارستانی را امحا کنیم و امیدواریم این طرح نیز طی هشت ماه آینده به بهره‌برداری برسد.

وی خاطرنشان کرد: دانش فنی پلاسما با رویکرد تولید برق و امحای زباله را چند کشور معدود در جهان دارند و جمهوری اسلامی ایران در منطقه خاورمیانه تنها کشوری است که به این فناوری دست پیدا کرده است.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *