برگ‌های اخلاق و معنویت در کتب آیت الله مهدوی کنی

12:13 - 29 مهر 1393
کد خبر: ۱۲۰۲۴
دسته بندی: فرهنگی ، عمومی
خبرگزاری میزان: آیت الله مهدوی کنی رحمه الله علیه در 14 مرداد 1310 در روستای کن چشم به جهان گشود. وی پس از طی دوران دبستان در کن، وارد مدرسه علمیه لرزاده در تهران شد و در درس‌های مرحوم آیت‌الله برهان به علم اندوزی پرداخت.

: آیت الله مهدوی کنی رحمه الله علیه در 14 مرداد 1310 در روستای کن چشم به جهان گشود. وی پس از طی دوران دبستان در کن، وارد مدرسه علمیه لرزاده در تهران شد و در درس‌های مرحوم آیت‌الله برهان به عمل اندوزی پرداخت.

به گزارش ، این عالم بزرگ از سال 1327 در سن 17 سالگی، برای ادامه تحصیل به قم مهاجرت کرد و تا سال 1340 در محضر استادان مبرز آن زمان همچون آیات عظام بروجردی، خمینی، گلپایگانی، مشکینی، سده‌ای، صدوقی و علامه رفیعی‌قزوینی، علامه ابوالحسن شعرانی و علامه طباطبایی، دروس عالی فقه، اصول فقه، تفسیر، حکمت، کلام و دروس خارج فقه و اصول را آموخت.

به گزارش و به نقل از "ایبنا" وزیر کشور شهید رجایی طی دوران تحصیل با نهضت امام خمینی (ره) آشنا شد و به آن پیوست. پس از بازگشت به تهران در سال 1340، در مدرسه مروی به تدریس علوم دینی مشغول شد و از سال 1342 در راستای بیشتر و بهتر شدن فعالیت‌های انقلابی‌اش امامت جماعت مسجد جدید‌التاسیس جلیلی در میدان فردوسی تهران را پذیرفت.

آیت‌الله مهدوی‌کنی مانند دیگر انقلابیون، چندین بار از سوی ساواک، دستگیر و تبعید شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، مسئولیت‌ها و مشاغل سیاسی و فرهنگی متعددی را بر عهده‌ گرفت.

فعالیت‌های علمی

آیت‌الله محمدرضا مهدوی‌کنی با وجود فعالیت‌های سیاسی بسیار، هرگز فعالیت‌های علمی خود را تعطیل نکرد و همواره به تألیف و تدریس در دانشگاه و حوزه مشغول بود‌. پیش از این نیز تقریر درس‌های خارج فقه استادانش یکی از نخستین فعالیت‌های علمی آیت‌الله مهدوی کنی بود.

ریاست دانشگاه امام صادق، تدریس خارج فقه در دانشگاه و مدرسه علمیه مروی برای دانشجویان و طلاب دوره‌های عالی، تدریس آیات‌الاحکام در مدرسه مروی و آیات اقتصادی در دانشگاه امام صادق علیه‌السلام، تدریس دوره‌های اخلاق اسلامی در دانشگاه امام صادق علیه‌السلام و حوزه علمیه مروی، راهنمایی و مشاوره پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و دکتری به همراه سخنرانی‌های علمی بسیار در محیط‌های حوزوی و دانشگاهی به مناسبت‌های گوناگون، بخش کوچکی از فعالیت‌های علمی و پژوهشی آیت‌الله مهدوی‌کنی در کنار مشاغل سیاسی بسیار اوست.

در عرصه کتاب
فهرست کتاب‌های آیت‌الله مهدوی کنی دربرگیرنده 13 عنوان شامل آثار قلمی، بازنوشت درس‌ها و گفتارها، مقدمه او بر کتاب و متن تنظیم‌شده خاطرات وی می‌شود. در این میان کتاب «نقطه‌های آغاز در اخلاق عملی» تالیف آیت‌الله مهدوی‌کنی به عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی ایران نیز انتخاب شده و تاکنون بیش از 30 نوبت تجدید انتشار یافته است.

1 و 2. اخلاق عملی
با این عنوان دو کتاب با دو حجم متفاوت از سوی ناشران گوناگون به چاپ های متعدد رسیده است. کتاب‌هایی که دارای حجم بیشترند، تنها نام محمدرضا مهدوی کنی را بر خود دارند و تعداد صفحات آنها در چاپ‌های متفاوت 424 و 472 است. کتاب‌های کوچکتر نام افرادی دیگر را نیز بر جلد آورده‌اند که کار گردآوری یا تلحیص را بر عهده داشته‌اند. حجم آن‌ها در فاصله 248 تا 398 صفحه است.

3. اصول و مبانی اقتصاد اسلامی در قرآن
این کتاب از سوی دانشگاه امام صادق (ع) در 224 صفحه با قطع رقعی در سال 1380 به چاپ رسیده است.

4. بیست گفتار در اخلاق عملی
این کتاب با گردآوری پیام صادق و تهیه و تنظیم سعید رجحان از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی در 318 و 320 صفحه با قطع وزیری در سال‌های 1379 و 1380 به دو چاپ رسیده است.

5. بیست و دو گفتار (مجموعه بیانات آیت‌ا‌ﷲ محمدرضا مهدوی کنی)
این کتاب از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی در 254 صفحه با قطع وزیری در سال‌های 1386 و 1387 به دو چاپ رسیده است.

6. ترجمه و شرح دعای افتتاح
این کتاب از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی در 244 و 232 صفحه با قطع وزیری در فاصله سال‌های 1381 تا 1386 به سه چاپ رسیده است.

7. دوازده گفتار: مجموعه بیانات آیت‌الله محمدرضا مهدوی‌کنی
این کتاب از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی در 266 صفحه با قطع وزیری در سال 1391 به چاپ رسیده است.

8. عقل و دین (بیست گفتار در شناخت ابعاد معنوی حیات عقلانی انسان)
این کتاب از سوی دانشگاه امام صادق (ع) در 356 صفحه با قطع وزیری در سال 1390 به چاپ رسیده است.

9. علم و عمل ایمانی (بیست و دو گفتار در شناخت ابعاد کاربردی دین)
این کتاب از سوی دانشگاه امام صادق (ع) در 302 صفحه با قطع وزیری در سال 1390 به چاپ رسیده است.

10. نقطه‌های آغاز در اخلاق عملی
این کتاب از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی در 715 تا 720 صفحه با قطع وزیری در فاصله سال‌های 1371 ــ 1392 به سی چاپ رسیده است.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *