اقدامات داعش در چتر اطلاعاتی ایران/ استفاده سرویس های امنیتی غرب از فضای مجازی

18:48 - 22 مهر 1393
کد خبر: ۱۰۳۰۱
دسته بندی: سیاست ، عمومی
خبرگزاری میزان: حجت الاسلام علوی گفت: در ماجرای سرقت اسناد رسمی کشور توسط بی‌بی‌سی یک رابط در امارات و یک رابط در داخل کشور شناسایی شدند واقدام لازم انجام شد.

: حجت الاسلام علوی گفت: در ماجرای سرقت اسناد رسمی کشور توسط بی‌بی‌سی یک رابط در امارات و یک رابط در داخل کشور شناسایی شدند واقدام لازم انجام شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمود علوی وزیر اطلاعات عصر امروز سه‌شنبه در نشست‌خبری با اصحاب رسانه، گفت: در زمینه صلاحیت امنیتی کسانی که برای تصدی مسئولیت و سمت از وزارت اطلاعات مورد استعلام قرار می‌گیرند، امانت‌دار هستیم.

وی با اشاره به اینکه نمی‌توانیم به سادگی با آبروی افراد بازی کنیم، گفت: وزارت اطلاعات خود را مجاز نمی‌داند با آبروی افراد بازی کند، حتی اگر افرادی که مورد استعلام قرار می‌گیرند و جایگاه اجتماعی دارند، نسبت به آنها حساسیم.

وزیر اطلاعات خاطرنشان کرد: برای بررسی صلاحیت افراد شورای تایید صلاحیت تشکیل داده‌ایم که نظام‌نامه‌ای مشخص دارد.

حجت‌الاسلام علوی تصریح کرد: امروز با خیلی از سرویس‌های اطلاعاتی سایر کشورها تبادل اطلاعاتی در منافع مشترک داریم.

سرویس های اطلاعاتی غرب از فضای مجازی استفاده می کنند
وی افزود: علیه سرویس‌هایی مانند موساد و ام آی سیکس و سی‌آی‌ای که به دنبال اهداف منفی در ایران هستند، وارد عمل می‌شویم. این سرویس‌ها از فضای مجازی در کشورمان استفاده می‌کنند.

وزیر اطلاعات با تاکید بر اینکه در فضای مجازی دستگاه‌های اطلاعاتی کشورمان هوشیاری خود را حفظ کرده‌اند، گفت: عناصر رابط را شناسایی و مدیریت می‌کنیم و درصورتی که به انتقال اخبار سری کشور بپردازند اقدامات لازم را انجام می‌دهیم.

حجت‌الاسلام علوی در ادامه اظهار داشت: دستگاه اطلاعاتی کشورهای خصم در نفوذ اطلاعاتی خود با دیوار آهنین هوشمند کشورمان مواجه می‌شوند.

وی افزود: مناطق حساس هسته‌ای، دفاعی، موشکی و تکنولوژی‌های پیشرفته، عرصه‌هایی هستند که سرویس‌های اطلاعاتی خارجی به دنبال کسب اطلاعات هستند که نوعاً در این مراکز آموزش‌های لازم توسط کارشناسان وزارت اطلاعات داده شده است.

وزیر اطلاعات به ماجرای سرقت اسناد رسمی کشور توسط بی بی سی اشاره کرد و گفت: در ماجرای سرقت اسناد رسمی کشور توسط بی‌بی‌سی یک رابط در امارات و یک رابط در داخل کشور شناسایی شدند واقدام لازم انجام شد.

علوی تصریح کرد: طی بررسی‌ها مشخص شده شبکه‌های تلویزیونی تکفیری به سرویس‌های اطلاعاتی انگلیس وصل هستند و کمک‌های مالی به این شبکه‌ها از طریق دو یا سه نفر واسط انجام می‌شد که آخرین واسط در چهره یک انسان خیراندیش ظاهر شده است.

وزیر اطلاعات در ادامه تاکید کرد: کسانی که به رهنمودهای خیراندیش رهبر انقلاب درباره عدم بی‌احترامی به بزرگان اهل سنت عمل نکنند دستگاه اطلاعاتی اقدام می‌کند.

وی در ادامه گفت: هرگونه حرکت اختلاف‌انگیز بین مسلمانان را با حساسیت دنبال می‌کنیم و از اثرگذاری آنها جلوگیری می‌کنیم. با جریان‌های اهل سنت افراطی هم برخورد مشابه می‌کنیم. هر چه عملکردهای جریان افراطی رنگ و بوی ضدامنیتی بیابد شدت عمل ما هم با عمق همان اقدام صورت می‌گیرد.

حجت‌الاسلام علوی خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه داعش خارج از مرزهای ما است نمی‌توانیم اشرافی که بر این‌گونه جریان‌ها در کشور داریم، بر آنها داشته باشیم، اما این دلیل عدم اشراف ما بر تهدیدات داعش نیست، چون تهدیدهای داعش مورد توجه سوریه و عراق است و خواه ناخواه امنیت ملی ما را هم با تهدید مواجه می‌کند.

وزیر اطلاعات تصریح کرد: وزارت اطلاعات از سال‌های پیش در بیرون از مرزها با همکاری کشورهایی که امنیت آنها توسط داعش به چالش کشیده شده بود همکاری اطلاعاتی داشته و اشراف کاملی بر آنها برقرار بوده است.

وی با بیان اینکه برنامه‌های داعش را پیش‌بینی کرده و به مقامات مسئول اعلام کردیم، گفت: قدم به قدم برنامه‌های آنها در عراق را به مقامات مسئول اطلاع‌رسانی کردیم و همین پیش‌بینی‌ها موجب اقدام در زمان مناسب علیه آنها شد که اگر اینها نبود عراق و سوریه امروز وضع دیگری داشتند.

اقدامات داعش در زیر چتر اطلاعاتی ایران قرار دارد
علوی تاکید کرد: اقدامات داعش در چتر اطلاعاتی ما قرار دارد و هرگاه احساس کنیم مصالح امنیتی ما را مورد تهدید مستقیم قرار می‌د‌هند یا به دنبال به کار گرفتن عناصر در داخل کشور هستند، وارد عمل می‌شویم و تاکنون نیز عناصر مرتبط با داعش را شناسایی کرده‌ایم و در چنگ سربازان گمنام امام زمان(عج) قرار گرفته‌اند که به دستگاه عدالت معرفی شده‌اند.

وزیر اطلاعات در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه "پس از تغییر دولت و نشستن حضرتعالی بر کرسی وزارت اطلاعات دولت یازدهم، شاهد آن هستیم که برخی شکایت‌های وزارت اطلاعات از تعدادی از گروه‌ها و افرادی که خوشنام نیستند پس گرفته شده است. پس گرفته شدن شکایت از برخی افراد و نهادهایی نظیر انجمن صنفی منحله روزنامه‌نگاران ایران که تعداد قابل توجهی از هیئت مدیره سابق آن با رسانه‌های ضدانقلاب مشغول همکاری هستند، از جمله موارد سوال برانگیز است. آیا چنین رفتارهایی در مجموعه‌هایی مانند وزارت اطلاعات که فارغ از هرگونه خط و مشی سیاسی باید چشم و ناظر ارشد نظام باشد، شائبه سیاسی بودن برخی اقدامات این وزارتخانه را به دنبال نخواهد داشت؟" که علوی پاسخ داد: وزارت اطلاعات در این‌گونه موارد حرفه‌ای عمل می‌کند.

وی ادامه داد: در این موارد نمی‌توانیم تمایل و مسائل سیاسی را در کارمان مدنظر قرار دهیم. وزارت اطلاعات مانند وزارت ورزش است که باید بی‌طرف باشد. اگر وزیر ورزش طرفدار تیم آبی باشد نمی‌تواند کاری کند که او پیروز شود. فقط می‌تواند دعا کند که تیم مورد علاقه‌اش پیروز شود.

علوی تصریح کرد: ما سیاسی کاری را مغایر با عدالت اطلاعاتی می‌دانیم. ما اصولا شکایتی از افراد نداشته‌ایم که بخواهیم آن را پس بگیریم. اگر شکایتی باشد به دستگاه قضایی اطلاع می‌دهیم و آن دستگاه اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

وزیر اطلاعات خاطرنشان کرد: وقتی پرونده‌ای را بازنگری کرده و با نگاه حرفه‌ای آن را بررسی می‌کنیم، مشاهده می‌کنیم آنچه در پرونده آمده ممکن است صددرصد صحت نداشته باشد، لذا اتهامات وارده به آن فرد را مجددا بررسی می‌کنیم و اگر صحت نداشت، وظیفه شرعی خود می‌دانیم نسبت به اصلاح آن اقدام کنیم.

وی افزود: پرونده‌ای بود که به فردی اتهاماتی وارد شده بود. ما آن را به صورت حرفه‌ای بررسی کردیم و توسط قائم‌مقام بنده به دفتر رهبر انقلاب اعلام شد که اتهامات وارد شده خلاف است که اعلام کردند وظیفه شرعی دارید که آن را به دستگاه قضایی اعلام کنید و ما هم اعلام کردیم، بنابراین در این مسائل کاری به ابعاد و جریانات سیاسی نداریم.

علوی در ادامه اظهار داشت: اگر یک مجموعه صنفی در چارچوب‌های صنفی خود عمل نکند، مسئول مربوطه که وزارت ارشاد یا وزارت کشور باشد باید با آن برخورد کند، اما اگر عملکرد ضدامنیتی داشته باشد، ما نیز وارد عمل می‌شویم.

وی درباره جلوگیری از فسادهای اقتصادی گفت: وزارت اطلاعات در عرصه امنیت اقتصادی فعالیت جدی دارد و هرجا ناامنی در سرمایه گذاری بوجود آید آن را برطرف می‌کند.

صاحبان سرمایه هرگز برای دستگاه اطلاعاتی به عنوان یک نقطه منفی به حساب نمی‌آیند

علوی درباره برنامه‌های وزارت اطلاعات درباره ورود و خروج بدون دردسر نخبگان و فرهیختگان خارج از کشور نیز اظهار داشت: صاحبان سرمایه و توانمندان علمی، هرگز برای دستگاه اطلاعاتی به عنوان یک نقطه منفی به حساب نمی‌آیند.

"کسانی که به خاطر سرمایه علمی و اقتصادی وارد کشور شده یا خارج می‌شوند هیچ‌گاه مورد تعرض اطلاعاتی ما قرار نمی‌گیرند و ناامنی برای آنها وجود ندارد. ایران، کشور خودشان است و می‌توانند بیایند و بروند و الان هم زمینه بسیار مساعدی برای رفت و آمد آنها وجود دارد.".

وزیر اطلاعات اضافه کرد: اگر افرادی نمی‌توانند بیایند، قطعا دلیل دیگری دارد و خدایی نکرده ممکن است دست‌شان به جنایتی آلوده باشد که قطعا دستگاه قضا به آن رسیدگی خواهد کرد.

علوی با بیان اینکه مردم باید درباره عملکرد وزارت اطلاعات قضاوت کنند، تصریح کرد: به نظرم احساس مردم نسبت به وزارت اطلاعات نسبت به قبل متفاوت شده است.

وی درباره ماجرای بابک زنجانی گفت: امید داشتیم قبل از بازداشت، مذاکراتی با او انجام دهیم که او گفت در تاجیکستان و روسیه پول‌هایی دارد که می‌تواند بدهی خود را پرداخت کند، اما اظهارات او تو خالی بود، لذا این اطلاعات را به دستگاه قضایی منتقل کردیم و سرانجام سرنوشتش به دستگاه قضایی کشید.

وزیر اطلاعات تاکید کرد: ما همکاری تنگاتنگی با قوه قضائیه در این زمینه داشتیم و اطلاعات لازم را منتقل کردیم. متاسفانه در این زمینه آلودگی‌هایی برای برخی مدیران به وجود آمد که همگی قبل از این دولت بوده است.

علوی ادامه داد: ما با اشراف اطلاعاتی خود افراد موثر در این پرونده را شناسایی کرده و در اختیار دستگاه قضا قرار دادیم.

وی درباره حفاظت از دانشمندان هسته‌ای گفت: در این زمینه شورای امنیت کشور تصمیم می‌گیرد که از چه کسانی و با چه سطحی حفاظت صورت گیرد.

وزیر اطلاعات اضافه کرد: ما با اشراف اطللاعاتی خود، اگر تهدیدی دانشمندان هسته‌ای را مورد توجه قرار دهد، بلافاصله آژیر خطر را به صدا در می‌آوریم و به شورای امنیت کشور اطلاع‌رسانی می‌کنیم

وزیر اطلاعات درباره عضوگیری موساد در کشور گفت: این امر تازگی ندارد و سرویس‌ها از هر ابزاری برای عضوگیری استفاده می‌کنند و فضای مجازی عرصه کارآمدتری برای آنان است.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *