سرخی هفت سین

نوروز یکی از زیباترین و ماندگارترین آیین‌های ایرانیان و ایرانی‌تباران است که در گستره جهانی برگزار می‌شود و مجموعه آیین‌های نوروزی از حاجی فیروز و چهارشنبه‌سوری و خانه‌تکانی تا سفره هفت سین و دید و بازدید و سیزده به در، در گذر هزاران سال تکوین یافته‌اند و در هر گوشه از سرزمین‌های ایرانی، با تفاوت‌هایی پاس داشته می‌شوند. نهادن ماهی قرمز ، این میهمان همه ساله سفره هفت سین بسیاری از خانواده‌های ایرانی که کوچک‌تر ها خیلی به آن علاقه دارند، بر سفره هفت‌سین بنیانی فرهنگی دارد. ماهی قرمز، تاریخی چند هزارساله را پشت سر نهاد تا به عنوان قدیمی‌ترین ماهی خانگی یا زینتی به حوض خانه‌های مردم و آب نماهای عمومی راه یافته است و مهمان کوچک نوروزی سفره‌های هفت‌سین ایرانیان شده است. تاکنون تصور می‌شد که این ماهی برای نخستین‌بار در شرق آسیا و در کشورهای چین و ژاپن پرورش داده شد آثار تاریخی به دست آمده در مرزهای پهناور ایران فرهنگی که امروز در موزه‌های بزرگ جهان نگهداری می‌شوند، نشان می‌دهند که مردمان ساکن در فلات ایران هزاران سال است که با گونه‌های مختلف ماهی به ویژه ماهی قرمز آشنایی داشته‌اند و بر خلاف تصور رایج، به احتمال زیاد این ماهیان از ایران و میان‌رودان به چین رفته‌اند. هرسال بالغ بر ۲۵۰ میلیون قطعه ماهی زینتی در کشور تولید میشود،بیش از ۸۰ درصد این ماهیان زینتی در داخل کشور تولید و کمتر از ۲۰ درصد که آن هم گونه‌های خاصی هستند از سایر کشورها وارد می شوند. وهر سال بیش از حدود ۷ میلیون قطعه ماهی قرمز در ایام نوروز می‌میرند.

قصه جانی بر کف دست

هر اتفاق و تصمیمی پیچیدگی‌هایی دارد که وضعیت پیش رو را تحت تاثیر خود قرار می دهد. گاه در لحظه و گاه حتی تا سال‌ها بعد،به گونه‌ای که شاید راه رسیدن به اصل موضوع را برای تصمیم‌گیرنده و اطرافیانش سخت و دور از دسترس می‌کند. شیرالله قنبری ۵۴ ساله اهل کرمان زمانی که ۱۶ سال داشت داوطلبانه راهی جبهه‌های جنگ تحمیلی عراق به ایران شده تا از وطن خود دفاع کند. او در عملیات کربلای ۵ دچار موج انفجار شده و در حال حاضر جانباز اعصاب و روان است. این بیماری موجب عدم کنترل مناسب بر اعصاب شده و خشم و استرس غیر معمول را بر بیمار و خانواده اش تحمیل می‌کند؛ به گونه‌ای که نه تنها شخص جانباز زندگی عادی ندارد و نیاز به مراقبت، پرستاری و کنترل دائمی دارد، خانواده وی نیز در ساده‌ترین مسائل زندگی گاه تحت تاثیر این وضعیت قرار می‌گیرند و مسیر زندگیشان دستخوش تغییراتی ناخواسته می‌شود. اما سختی‌ها ذره‌ای شک در دل ایجاد نمی‌کنند از راهی که پیموده شده و دردی که به دوش می‌کشند برای ایران، چرا که حدیث "حب الوطن من الایمان" جواهری است از گنجینه رهنمود‌های رسول اکرم؛ آری هرچند سختی‌ها وصف ناشدنی هستند، اما اگر زمان به عقب برگردد باز هم جان را در کف دست می‌گیرند.

مجتمع فولاد مبارکه اصفهان

شرکت فولاد مبارکه اصفهان که اکنون یکی از بزرگترین واحد‌های صنعتی جمهوری اسلامی ایران است در زمینی به مساحت ۳۵ کیلومتر مربع در نزدیکی شهر مبارکه و در ۷۵ کیلومتری جنوب غربی شهر اصفهان واقع شده است. شرکت فولاد مبارکه از شرکت‌های پیشرو ایرانی است که در زمینه تولید ورق‌های فولادی فعالیت می‌نماید. این شرکت با ماموریت ایفای نقش محوری در توسعه صنعتی، اقتصادی و اجتماعی کشور و ارتقای سطح فناوری صنعت فولاد، به عنوان سازمانی جهان تراز بیش از پنجاه درصد از مصرف فولاد کشور را جهت استفاده در صنایع خودروسازی و قطعه‌سازی، صنایع فلزی سبک، صنایع فلزی سنگین و لوله‌های انتقال سیالات، صنایع بسته‌بندی، صنایع لوازم خانگی و الکتریکی و صنایع لوله و پروفایل تولید می‌نماید.

مرکز نگهداری وتیمارپرندگان وحیوانات محیط زیست - قم

اکبر بزرگ زاده دوستدار محیط زیست در فضایی به وسعت ۲۰۰۰ مترمربع مکانی را به صورت داوطلبانه برای نگهداری و تیمار پرندگان و حیوانات در قم اختصاص داده و محیط زیست استان حیواناتی که دچار حادثه شده یا از شکارچیان بدست آورده اند را تا زمان آماده شدن حیوان برای بازگشت به طبیعت به این مرکز آورده و به صورت رایگان در این مرکز نگهداری و تیمار می شوند.

قتل عام پرندگان مهاجر در آشوراده

با ممنوع شدن شکار و صادر نشدن پروانه شکار در جزیره آشوراده، شکارچیان متخلف در گروه‌های ده‌ها نفره به قصد شکار پرندگان مهاجر به آشوراده هجوم آورده و حتی به سمت ماموران محیط زیست مازندران و گلستان که به قصد پیشگیری در منطقه مستقر شده اند اقدام به تیراندازی می‌کنند. برآورد‌ها از آمار پرندگان شکار شده نشانه‌های یک قتل عام را دارد.

مجتمع صنعتی اسفراین

مجتمع صنعتی اسفراین پس از انقلاب اسلامی و در راستای استقلال کشور از واردات قطعات فولادی (به ویژه فولاد‌های آلیاژِی) مورد نیاز، شکل گرفته است و از این رو بسیار منحصر به فرد است. شروع پروژه و تشکیل مجتمع به سال ۱۳۷۰ باز می‌گردد، واحد‌های آهنگری و عملیات حرارتی مجتمع در سال ۱۳۷۷ راه اندازی شدند و به دنبال آن در سال ۱۳۸۳ واحد‌های آهنگری قالب باز (پرس ۶۳۰۰ تن) و در سال ۱۳۸۴ واحد فولادسازی مجتمع به بهره برداری رسیدند.

كاخ گلستان

کاخ موزه گلستان با قدمتی بالغ بر ۴۴۰ سال، یکی از منحصر به فردترین مجموعه‌های تاریخی ایران است. اطلاق نام گلستان به این مجموعه، ریشه در بنیان تالاری به نام «گلستان» که از بنا‌های عهد آقا محمد خان قاجار بوده و در سال ۱۲۱۶ ه‍. ق و در عهد فتحعلی شاه قاجار به پایان رسید، دارد. کاخ گلستان در دوم تیرماه ۱۳۹۲ خورشیدی و در سی و هفتمین اجلاس سالانه کمیته میراث جهانی سازمان یونسکو در پنوم پن، پایتخت کامبوج به عنوان میراث بشری از جانب یونسکو به ثبت رسید.

ایروان قلب قفقاز

ارمنستان با نام رسمی جمهوری ارمنستان کشوری محصور در خشکی در قفقاز جنوبی است. این کشور، از شمال با گرجستان، از شرق با جمهوری آذربایجان و قره باغ، از جنوب با ایران و جمهوری خودمختار نخجوان و از غرب با ترکیه مرز مشترک دارد. پایتخت این کشور، ایروان و زبان رسمی آن ارمنی است. ایروان پایتخت و بزرگ‌ترین شهر جمهوری ارمنستان است. ایروان با داشتن کاخ ریاست جمهوری، پارلمان مجلس و آثار باستانی و طبیعی متعدد، مرکز اداری، فرهنگی و صنعتی این کشور است.

سرگردان در گمرک بوشهر

گمرک بوشهر یکی از گمرکات مهم و حیاتی کشور است که نقش مهمی در صادرات و واردات کالا دارد. اکنون در این گمرک تعداد زیادی خودروی سواری توقیفی، ماشین‌آلات سنگین راه‌سازی، انواع مواد اولیه و بعضاً تجهیزات خط تولید و حجم قابل توجهی کالا در شرایط نامناسب نگهداری می‌شود. به گفته مسئولان گمرک برخی می‌بایستی به سازمان اموال تملیکی واگذار و تعیین تکلیف شوند که این فرایند در مورد بیشتر کالا‌های انبار شده صورت نگرفته و برخی سالهاست که گوشه انبار‌های گمرگ بوشهرخاک می‌خورند. در میان این اموال میزان بسیار بالایی از مواد خوراکی مانند چای، گردو، کشمش و ... نیز به چشم می‌خورند که برخی سالهاست که فاسد شده اند که هیچ اقدامی دیگر نمی‌تواند این سرمایه را به چرخه اقتصاد بازگرداند، ولی نیازمند تعیین تکلیف فوری از سوی مسئولان مربوطه است. بی توجهی به نیاز کشور در شرایط کنونی جنگ اقتصادی در تامین کالا‌های اساسی و یا میزان ارز وارداتی که برای این ماشین آلات و کالا‌های اساسی اختصاص داده شده است، نه تنها جز از بین رفتن سرمایه‌های ملی و مردمی حاصلی ندارد بلکه کاملا در مغایرت با دستورات رئیس قوه قضاییه مبنی بر تعیین تکلیف این کالا‌ها است.

مهاجرت زودهنگام قو‌ها از سرخرود

سرخ رود در شمال ایران از غرب به محمودآباد، از شرق به فریدون‌کنار، از شمال به دریاچه خزر و از جنوب به شهرستان آمل متصل است. تالاب سرخرود هرسال در زمستان میزبان پرندگان مهاجر از منطقه سیبری در شمال روسیه است. قو‌ها بخش عمده‌ای از این پرندگان هستند که با آغاز سرمای زمستان راهی تالاب سرخرود شده و تا گرم شدن هوا باقی می‌مانند. اما گرمای زودرس امسال در مازندران موجب شده است که قو‌ها منتظر بهار نشده و زودتر راهی سرزمین‌های شمالی و سیبری شوند.
بازگشت۱۲ادامه